EXCLUSIVE: Interview med Mark Wahlberg

I forbindelse med udgivelsen af Peter Jacksons seneste film, den overnaturlige drama-thriller The Lovely Bones bringer MTV at the Movies i samarbejde med Paramount Pictures et interview med Mark Wahlberg – eksklusivt i Danmark. Her fortæller han bl.a. om det at være far, hvorfor filmen var hård at lave og om at ville være et godt menneske.


– Hey Mark, cool du vil tale med mig om The Lovely Bones. Men lad os straks springe ud i det. Filmen beskæftiger sig med alvorlige emner som døden og sorg. Som far, hvordan var det så at arbejde med en historie, der centrerer sig om mordet på en lille pige?

”Det var hårdt, netop pga. de hårde emner. Jeg forsøgte ikke at tage det med mig, når jeg forlod optagelserne, men så havde jeg bare mareridt om det.”

– Du kunne altså ikke lade rollen og filmen blive på settet?

”Nej, ikke rigtigt. Det er bare sådan jeg arbejder – og det skræmte mig også, da jeg sagde ja til filmen. Jeg har jo nogle skønne børn, som betyder alt for mig, så det var hårdt at have filmen hængende i hovedet hele tiden.”

– Læs resten af interviewet – Klik på “Read the rest of this entry”>

– Hvad gjorde du så, når dagens optagelser var færdige og du så dine børn?

”Jeg krammede dem og ville ikke give slip. Men så ville de bare sige sådan noget som ’Far, kom lad os spille noget i stedet’. Min datter var tre, da vi optog filmen, og jeg sagde igen og igen til hende, at hun ikke måtte tale med fremmede.”

– Men hvorfor lave The Lovely Bones, når du vidste, at det ville være hårdt personligt for dig?

”Det er ganske enkelt pga. Peter Jackson. Jeg har altid gerne villet arbejde med ham. Han er sådan et menneske, jeg stræber efter at være – venlig og hjertevarm. Han er et meget generøst menneske.”


– Du har en gang sagt, at du ville trække dig tilbage, når du blev 40. Det er jo snart, men har du stadig tænkt dig at stoppe med skuespillet der?

”Nej, jeg stopper ikke som 40-årig. Jeg har stadig meget at lave. Det er noget jeg har sagt, da jeg troede jeg ville spille golf professionelt. Det gør jeg ikke længere. Jeg troede, at min karriere skulle være som en professionel atlets – du ved, gøre arbejdet i 20’erne og 30’erne – og så stoppe inden du brænder ud.”

– Hvor ser du så din karriere gå hen?

”Jeg kunne godt tænke mig at nå et punkt, hvor jeg ikke længere behøver at arbejde. Jeg er da heldigvis også et sted i min karriere, hvor jeg kan sige ”ja” og ”nej” til roller. Men grundlæggende forsøger jeg blot at være så godt et menneske, som muligt. At følge Gud. Det handler ikke om hvor mange penge du har, men om de værdier du har og hvad du lærer dine børn.”

– Er du så nogen gange bange for måske at miste det hele?

”Jeg har set mange, der øjensynligt har det hele – penge, berømmelse og alt andet, og så ødelægger det. Men det at have børn holder dig på dydens smalle sti. Du har ikke lyst til at gå amok, drikke og feste konstant. Men jeg ved, at hvis det hele endte i morgen, ville det også være okay. Så længe jeg har min kone og børn, er alt godt.”


– Ja, for som ung, holdt du dig jo ikke ligefrem på dydens smalle sti. Du har jo fx været i fængsel. Hvad fik dig på rette spor?

”Fængslet og Gud forandrede mig. Jeg har altid troet på Gud,  men det var ikke før jeg kom på virkelig dybt vand, at jeg vendte mig mod ham.”

– Du er tydeligvis en anden person, end i dine unge dage. Hvordan har du formået at lave om på det?

”Det er noget man skal arbejde på. Dengang ville jeg ikke tænke mig om to gange, før jeg endte i et slagsmål. Nu har jeg jo en kone og børn, så hvorfor skulle jeg nogensinde gå den vej igen? Det ville være helt skørt.”

– Ja, det ville det vel. Men nu hvor du har opnået at blive skuespiller – at blive rig og berømt, så at sige – lever du så et overdådigt liv?

”Egentlig ikke. Det er ikke rigtigt mig. Når jeg fx hører om folk, der ejer en masse huse. Du ved, nogen har måske et hus i Aspen og de er der så en gang om året. Hvorfor skulle man gøre det? Hvorfor ikke bare leje et lækkert sted i stedet? Jeg tror at nogle lever på et overdrev via deres berømmelse og velstand.”


– En ting er jo jordiske værdier. I The Lovely Bones skildres også den anden side, Himlen om man vil – og sådan lidt højtravende, fristes jeg til at spørge: hvorfor du tror du, at du blev sat her på jorden?

”Hvorfor jeg er her på jorden? Tja, det ved jeg ikke helt. Men jeg har startet en fond, fordi jeg ville give børn noget at se frem til og at lære dem forskellige værdier. Jeg tror, det er godt for børn at have gode forbilleder. Og så tror jeg også, at når man som jeg har så meget her i livet, skal man også give noget igen.”

– Ja, og du virker da også til at være meget glad for livet…

”Jamen jeg er glad. Sådan har det dog ikke altid været, men det er jeg nu. Måske er det fordi, jeg ved, at jeg kan forlade rampelyset, berømmelsen og stadig være lykkelig. For mig handler det om at vide, hvad der betyder noget her i livet og det er ikke berømmelsen.”

– Jamen, så siger jeg tak for din tid, Mark.

”No problem.”

HUSK at deltage i den store The Lovely Bones-konkurrence HER.