Will Ferrell som Bush en sidste gang

Faste læsere af bloggen vil vide, at jeg er helt tosset med Will Ferrell. Han er en af mine absolut yndlings komikere – og som en sidebemærkning kan jeg varmt anbefale Old School, Anchorman og Step Brothers.

Ferrell har desuden parodieret den tidligere amerikanske præsident George W. Bush i mindre indslag. Men udgivelsen med den mundrette titel Will Ferrell: You’re Welcome America – A Final Night with George W. Bush går han på scenen og leverer et helt stand-up show i rollen, som den tidligere leder.

Will Ferrell Geaorge W Bush

Man fristes til at sige, det måske lige er sent nok med sådan en ”hyldest”. Præsidenten hedder nu Barack Obama og Bush er ikke længere den mest magtfulde mand i verden. Ikke desto mindre er Bush-karakteren et både muntert og tragisk bekendtskab, hvilket Ferrel rammer virkelig godt med sin akavethed og lettere dumsmarte facon.

Der er skruet en del op for præsidentens klodsede og excentriske karaktertræk. Bl.a. afslører ”Bush” et hemmeligt projekt, hvor han insisterede på at træne 2000 vilde aber til kamp. Et andet skørt indslag er en heftig og mere end lummer dans med en særdeles energifyldt Condoleezza Rice. Bizart.

Will Ferrells sans for improvisation kommer desværre ikke rigtigt til sin ret i showet, men i et segment hvor han giver publikum øgenavne, viser han trods alt, hvor ferm han er til at gribe nu’et.

Selvom Will Ferrell: You’re Welcome America ikke viser Ferrell fra sin mest vanvittige og sorttalende side, så er det et muntert show, hvor Ferrell formår at fange præsidentens drengede charme og stille stupiditet og at gøre det med flair for detaljen.

Ekstramateriale: Her finder man to features, et kort indslag om showets tilblivelse (8 min.). Fint og velproduceret, men ikke videre oplysende. Så er der mere sjov at komme efter i den anden feature, hvor Ferrell interviewer sig selv – eller det vil sige, Bush interviewer Bush (13 min.). Et ret skørt indslag, som bestemt er værd at se.