‘The Expendables 4’ er eksplosiv, men der mangler noget

Biografanmeldelse: Det hele starter med vildt mange og vildt store eksplosioner. Ja, så er tonen ligesom lagt for det fjerde kapitel i actionfranchisen med ’The Expendables 4’. Det er naturligvis langt fra sidste gang, at den står på voldsomt bulder og brag med alverdens maskinpistoler, bazookaer og håndvåben. På den måde ligner det altså også en Expendables-film som de foregående.

Men alligevel ikke helt. Noget mangler. Bl.a. de helt store actionhelte fra 80’erne og starten af 90’erne samt cameo-overraskelser. Tidligere har franchisen som bekendt budt på alt fra Arnold Schwarzenegger til Jean-Claude Van Damme og Chuck Norris med flere. Her bliver bl.a. 50 Cent og Megan Fox hevet ind som nye ansigter. De er ikke just actionstjerner.

Det er derimod fast inventar i form af karismatiske Sylvester Stallone i front for de brogede Expendables, der også har Jason Statham tilbage sammen med Randy Couture og en af mine favoritter: Dolph Lundgren. Heldigvis møder man også hårdtslående Iko Uwais og Tony Jaa, mens Andy Garcia ligeledes dukker op. Men samme pondus og action-power har filmen desværre ikke helt.

Det sagt, så kan mindre også gøre det, når holdet af lejesoldater sendes i felten for at stoppe en atombombe. Ja, simpelt og ligetil, mens der også smides en personlig vendetta ind i action-maskinen. Men noget af charmen mangler samt mere veloplagt og kækt skrevet ping pong mellem de medvirkende. Bl.a. mangler stenansigtet Jason Statham mere jovialt modspil.

Det får han ikke af, hvad der desværre synes som lidt af et fejlcast i form af Megan Fox, som ikke smelter naturligt sammen med resten af holdet. Så står bl.a. hendes kvindelige modspil i skikkelse af Levy Tran stærkere, selvom hun desværre ikke får spillerum nok. Nå ja, og så har actionlegenden Sylvester Stallone meget mindre spilletid at gøre godt med. Hans karisma er savnet.

’The Expendables 4’ er dog ikke helt et fejlskud sine mangler til trods. Her leveres stadig flere ganske medrivende actionsekvenser, men noget af franchisens charme er lidt på retur, mens stjerneoverraskelser savnes, hvilket bl.a. ellers også er et kendetegn for filmene. Det sagt, så er det stadig hårdtpumpet, simpel og eksplosiv action. Selvom det ikke helt føles som Expendables.

’The Expendables 4’ får 3 ud af 6 stjerner:

’The Expendables 4’ har biografpremiere den 21. september.