DRONNINGEN: Trine Dyrholm i sensuel, farlig og vovet affære

Biografanmeldelse: Den hårdtarbejdende og priviligerede advokat Anne er mor til to piger og vant til at have styr på alt samt kontrol i sit liv. Hun er lykkelig gift med lægen Peter – øjensynligt. Sammen holder de fester, kysser og krammer. Men Anne keder sig også i sit liv. Det er måske det, der er med til at sende hende på sensuel kollisionskurs i dramaet ‘Dronningen’.

For da hendes mands 17-årige stedsøn Gustav flytter ind i deres smukke og strømlinede designerhjem bliver det også starten på mere end blot en farlig flirt mellem ham og Anne, men en seksuel affære med den mindreårige unge mand. Men hvorfor hun drages ind i det sensuelle spind af passioneret og impulsiv sex med Gustav er ikke helt til at blive klog på.

Måske hun falder ind i affæren netop fordi, hun keder sig i sit polerede liv, der egentlig bare kører på skinner, eller om det ganske enkelt er intet andet end kødeligt begær, er ikke sådan til at blive klog på. Men måske netop fordi, at affæren ikke sådan er til at blive klog på, er den også mere interessant, end hvis den var til at gennemskue?

Det er i hvert fald denne usikkerhed, der blandt andet er med til at nuancere affæren og de to parter. Trine Dyrholm spiller med intensitet, nærvær og begærlig troværdighed Anne, mens den unge Gustav i skikkelse af Gustav Lindh ligeså er et fint dragende bekendtskab. Men selvom de to er velspillende, så gnistrer kemien ikke rigtigt mellem dem andet end rent fysisk.

Måske det også er nok? Men desværre er det også rent fortællemæssigt en smule fladt, mens den tematiske dualitet i Annes arbejde som advokat – her blandt andet en sag om voldtægt af en ung kvinde sat overfor Annes affære med Gustav – står en smule for manuskript lækkert frem i filmen, der er bedst, når den kører i mere løs passioneret friløb.

På trods af sine fine skuespillerpræstationer, en engagerende og smuk billedside samt en nuanceret lydside, så bliver ‘Dronningen’ desværre også med sine lige over to timer lange spilletid for lang for sit eget bedste og den fortælling, instruktør May el-Toukhy vil fortælle. Det sagt, så er her bestemt tale om en velafstemt drama, der dog bliver lidt for skrevet i sin finale.

‘Dronningen’ får 4 ud af 6 stjerner:

‘Dronningen’ har biografpremiere den 28. marts.