DOBBELT BEGÆR: Sensuelt, hedt og farligt fransk begær

Biografanmeldelse: Begæret bobler hedt i franske François Ozons erotiske psycho-thriller ‘Dobbelt begær’. Et psykologisk rænkespil i følelsernes vold, hvor hemmeligheder afdækkes og sandhedens farlige væsen viser sit overraskende ansigt. Altsammen fortalt i fint forførende billeder, der smukt smyger sig om den sindrige fortælling om den depressive Chloé.

Den triste Chloé har nemlig en knude i maven, hun ikke kan slippe af med. Det er psykisk betinget, mener hendes læge. Hun opsøger derfor psykiateren Paul Meyer. Det går dog hverken værre eller bedre end, at de to falder for hinanden og indleder, hvad der skal blive starten på et både farligt og fatalt forhold, der gemmer på flere hemmeligheder, end hvad godt er.

Dobbelt begær biograf anmeldelse 01

Mere skal du sådan set ikke vide om filmens fortælling, for netop plottets hemmeligheder, afsløringer og sirligt udfoldede historie er en stor del af filmens engagerende styrke. Jeg forføres af mysterierne, men også af filmens velbalancerede og smukt komponerede billeder samt ikke mindst af Marine Vacth, der nuanceret, fortabt og stærkt indtager rollen som Chloé.

Som det noget mindre følelsesstyrede modstykke finder man Jérémie Renier som den rolige psykiater. Men som det står malet op fra starten, så er det også et forhold, hvor lykken ikke er ubetinget, men hvor skyggerne sniger sig ind som en slange mellem de to. Et forhold, der er medrivende fortalt og portrætteret. Jeg vil vide mere om de to hele vejen.

Dobbelt begær biograf anmeldelse 02

Jeg tilgiver da også derfor nogenlunde, at filmens symbolik måske er lige bastant nok sine steder. Mens der også er fortællemæssige gentagelser, hvilket trækker lidt af filmens ellers ganske fint orkestrede momentum ud af de sensuelle eskapader. Desuden kan jeg godt lide, hvordan det hele eskalerer i tredje akt, hvor der sættes psykologisk trumf på.

François Ozons har med andre ord skabt en smuk og forførende farlig film om begær, seksualitet, identitet og den uforudsigelige kærlighed, som kan sende enhver ud over kanten og ind psykens mørkeste kringelkroge. Marine Vacth bærer mig således medrivende igennem Chloés overraskende rejse ind i sig selv og sit fortabte indre, hvor begæret bobler ufortrødent.

– ‘Dobbelt begær’ får 4 ud af 5 stjerner:

4_6 - stars

– ‘Dobbelt begær’ får premiere den. 8. februar.