A STREET CAT NAMED BOB: En rigtig feel good-film om en gademusikant og en kat

Feel good-film på Blu-ray: Der er intet som at få løftet sit humor af en vaskeægte feel good-fortælling. For det er præcis hvad den gribende A Street Cat Named Bob er. Så hvis du trænger til at komme i bedre humor og at genvinde troen med menneskeheden, så bør du overveje at se denne film om en gademusikant, hvis liv er gået noget skævt. Men snart ændrer det sig dog radikalt på grund af det uventede venskab med en kat.

For ja, James Bowen er måske nok gademusikant, men også en forhenværende narkoman, der forsøger at finde sin vej her i livet. Det får han således hjælp til fra en uventet kant, da han møder den hjemløse og orange kat Bob. Dette spirende og nye venskab får snart ændret James Bowens liv til det bedre. Ja, jeg sagde det jo: En sand feel good-film her med det umage venskab mellem en mand og en kat. Sødt, gribende og nærmest helt hjerteskærende.

A Street Cat Named Bob blu-ray 01

Filmen er desuden og oven i købet baseret på den internationale og selvbiografiske bestseller af samme navn – skrevet af James Bowen selv. Det er dog ikke James Bowen, der indtager hovedrollen selv, men derimod Luke Treadaway. Det gør han med charme, menneskeligt nærvær og et godt samspil med gadekatten Bob, der desuden også spiller sin rolle helt og aldeles troværdigt. Det må alligevel have været noget af en udfordring at give katten den dramatiske tyngde i samspillet med Luke Treadaway, der skulle til for at løfte den rørende historie.

Blu-ray-udgivelsen er desuden på den tekniske front en fornøjelse med en billedside, der står skarpt, veldefineret og med klare og troværdige farver. Den fint dynamiske lydside går desuden også klart og velbalanceret igennem, så både kattens spinden og de øvrige elementer står rent. Ekstramaterialet begrænser sig til en behind the scenes. Men ja, hvis du er til feel good-film, så bør du overveje at se A Street Car Named Bob.

A Street Car Named Bob udkommer på dvd og Blu-ray den 29. maj 2017.
148905433014838592