BLODIG WEEKEND 2017: Så blev festivalen skudt blodigt i gang!Blodig Weekend 2017: Så blev spændingen endelig udløst! Den lange ventetid er ovre, for torsdag aften blev årets udgave af den københavnske genrefilmfestival Blodig Weekend skudt blodigt i gang i Cinematekets knapt så skræmmende, men dog en smule dystre omgivelser.

Ja, de allermest grumme løjer var naturligvis henlagt til det udspændte biograflærredet, hvor åbningsfilmen, den blodige, fornøjelige og sorthumoristiske The Belko Experiment sprang hoveder i luften, kløvede ansigter med økser og leverede kontor-satirisk blodfest. Sådan!

Blodig-Weekend-velkom-2017

Det forventningsfulde festivalpublikum, inden åbningsfilmen

Inden de grusomme og grumme løjer fløj energisk over lærredet, var der hygge og velkomstøl, hvor man kunne hilse på både de engagerede folk bag festivalen samt ikke mindst det ivrige festivalpublikum, der alle synes at være mindst ligeså spændte på de forestående løjer som mig. Her var både gengangere på festivalen samt nytilkomne gæster, der alle var klar på en festlig aften i blodets tegn. Herligt.

For en ting er naturligvis de mange spændende og blodbesudlede film, der venter på festivalen, men en anden og ligeledes vigtig del af Blodig Weekend er også den helt unikke festivalfølelse og de dedikerede festivalgæster. Det at være sammen om at opleve disse både underholdende, skræmmende og makabre film, der løber hele vejen frem til og med på søndag.

Blodig-Weekend-biograf-2017

En godt fyldt sal klar til Blodig Weekend

Så hvis du endnu ikke har sikret dig billetter, kan du med andre ord fint nå det endnu – lige her. Tjek eventuelt også mine anbefalinger på festivalen lige her, hvor du også finder info om de andre gode arrangementer, der sker undervejs i den kommende blodige weekend. Ellers kan du også besøge festivalens hjemmeside og deres Facebook, som løbende opdateres undervejs på festivalen.

Efter, at der således var blevet drukket velkomstøl og snakket med gud og hver mand i Cinematekets trods alt mest skumle hjørne, bevægede den større og større flok af forventningsfulde festivalgæster sig ind i biografsalen, hvor åbningsfilmen skød den blodige weekend veloplagt i gang efter en ligeledes veloplagt introduktion og velkomst fra festivalen.

Belko-Experiment-lille-01

Der deles blodige drab ud i The Belko Experiment

Således sad en godt fyldt sal klar til at mæske sig i blod, vanvid og mord. Det var desuden skønt at se, at festivalen havde trukket næsten fuldt hus. Så er vi ligesom godt i gang! Og med The Belko Experiment blev der lagt godt fra kaj. Her lander man nemlig midt i en arbejdsplads, der holder til i et højhus langt uden for lands lov og ret, hvor 80 ansatte fanges og af mystiske bagmænd tvinges til at dræbe hinanden. Alternativet er selv at blive dræbt. Ja, en pænt nederen situation.

Dog langt fra nederen for publikum. For med denne simple præmis, blev der i et ganske medrivende tempo rullet ok opfindsomme drab, intense intriger og ubehagelige magtkampe om bogstavelig talt liv og død ud. For min skyld kunne man godt været gået mere all ingore – men ok, jeg kan heller ikke få det blodigt nok. Balancegangen mellem grumme drab og grotesk humor fungerede dog godt og med de trods alt fint snaskede kills, var jeg godt underholdt. Så absolut en veloplagt åbningsfilm.

– Du køber dine billetter til Blodig Weekend lige her.
– Besøg Blodig Weekend på deres hjemmeside her og på Facebook her.
– Besøg Filmskribenten på Facebook her.