THE LOBSTER: Colin Farrell jagter kærligheden i herligt bizar film

En absurd og sjov Blu-ray: Jeg er er ret så vild med græske Yorgos Lanthimos’ både bizarre, absurde og morsomme film, så som blandt andet Dogtooth og Alps. Med det både bittersøde, melankolske og ret så absurde kærlighedsdrama The Lobster instruerer Yorgos Lanthimos sin første engelsksprogede film med blandt andre Colin Farrell og Rachel Weisz på rollelisten.

Det er han sluppet så absolut godt fra. Ja, på det nærmeste fremragende. For han bevarer her sine særkender – eller måske rettere særheder med en film, der på papiret har en ret så tosset idé. Ja, det er den faktisk også på film. Tosset, engagerende og fyldt med sort humor samt en historie, der fornemt spider kærligheden eller jagten på samme.

The Lobster 03

For i The Lobster er en masse singler nemlig samlet på et hotel, hvor de skal finde sig en partner inden for 45 dage, ellers forvandles de til et dyr efter eget valg. Ja, det er på mange måder en tosset og sær præmis, men utroligt nok, så får Yorgos Lanthimos det hele til at fungere som det naturligste i verden i sit særegne og sorthumoristiske univers.

I front for historien finder man en småbuttet og virkeligt god Colin Farrell. Ja, en af singlerne, der skal finde sig en partner på hotellet, inden de 45 dage er gået. Her får han øje på en sød og genert Rachel Weisz, der ligeledes skal finde sig en partner. Mon det lykkedes for de to at blive et par, inden de 45 dage er gået?

The Lobster 02

På rollelisten finder man også et par af mine favoritter, blandt andre en altid fin Léa Seydoux samt en haltende Ben Whishaw og videre til ikke mindst en evigt god og altid awesome John C. Reilly, der passer som fod i hose i filmens bizarre, sære og søde univers af kærlighedskvaler. En film, der på trods af sin tossethed bestemt også har fin dramarisk ballast.

Filmen tager sig desuden forrygende godt ud på Blu-ray. Her gengives billedet veldefineret samt med fint mættede farver og indtagende detaljegrad. Lydsporet er ligeledes en fryd med sine dynamiske og velbalancerede niveauer. Ekstramaterialet består af en behind the scenes, hvor cast og crew fortæller om filmens forskellige temaer og følelsesmæssige kerne.

The Lobster udkommer på Blu-ray den 19. januar.

The Lobster cover