Charme og sødme med de muntre muppet-dukker

Nu har de farverige muppet-dukker ikke rigtig fyldt noget i mit ellers proppede populærkulturelle bagkatalog. Well, jeg kender som alle andre de søde karakterer, men nogen speciel nostalgisk ballast udgør de ikke. Jeg glædede nu alligevel til filmen The Muppets, der udspiller sig som en comeback-historie for Jim Hensons elskede dukker – selvom de vel egentlig aldrig for alvor har været væk.

Walter, der selv er en dukke og kæmpe muppet-fan tager med sin bror og hans kæreste på en tur til ’The Muppet’ showets nu forladte studier. Her finder de ud af, at en ond forretningsmand vil jævne studierne med jorden for at grave efter olie. Så nu må trekløveret samle det gamle hold af muppet-dukker til et stort comeback-show, der skal skaffe dem penge til at sikre de legendariske bygninger.

Lige til og uden så meget slinger i valsen. En sød fortælling om at finde sin plads her i verden og at gå efter drømmen. Sjov og nostalgisk, men hele tiden med en kærlig og kæk distance til sin egen forudsigelighed og naive tone – dog uden at ironien piller den oprigtige sødme ud af løjerne. Happy-go-lucky med en charmerende kant.

KLIK VIDERE FOR RESTEN  AF ANMELDELSEN–>

Som det menneskelige modspil til dukkerne finder man Amy Adams og Jason Segel som kæresteparret, hvis forhold også sættes på prøve undervejs. Men de er, som alt andet i denne herligt naive film, søde med sød på. Det er desuden Segel, der sammen med Nicholas Stoller har stået for det legende og velbalancerede manuskript. Herudover ser Chris Cooper ud til virkelig at nyde rollen som karikeret skurk.

Men ja, det er muppet-dukkerne, der er de egentlige stjerner. Frøen Kermit leder an, mens han selvfølgelig gøres selskab af den bestemte Miss Piggy, den godmodige bjøn Fozzie, trommeslageren Animal samt den sprælske Gonzo – og alle de andre. En flok udødelige dukker, det er en fornøjelse at være i selskab med, igen.

Men nej, det er hverken et overraskende plot eller et videre genstridigt drama, der her udfoldes, men munter, sjov og sine steder oprigtigt rørende omgang filmmagi. Desuden er det sjovt at spotte de mange cameo-roller undervejs, hvor bl.a. Zach Galifianakis, Dave Grohl og Jack Black kigger forbi. Absolut en fornøjelig tur ind i et ovenud positivt univers, der ikke kan andet end at smitte. Skønt.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen ser intet mindre en blændende godt ud på Blu-ray. De klare farver står skarpt, detaljerigdommen er indtagende og kontrasterne solide. Lydsporet spiller også uden problemer. En fornøjelse. Herudover finder man lidt muntert ekstramateriale.

Man får en ’making of’ (16 min.), 8 slettede scener (10 min.) og hele Coopers sang (3 min.), læseforberedelser med dukkerne (3 min.), de sjove spoof-trailers, der blev brugt som reklame for filmen (9 min.) samt fjollede fraklip (9 min.). Intet er dybdegående, men fungerer mest som lidt mere sjovt og ballade med dukkerne. Det kunne nu have været cool med en længere feature med historien om muppet-dukkerne.

Originaltitel: The Muppets, USA, 2011
Instruktion: James Bobin
Medvirkende: Amy Adams, Jason Segel, Peter Linz, Chris Cooper m.fl.
Spilletid: 1 time 43 min.
Udgiver: Walt Disney Home Entertainment