Golden Globe-priserne er blevet uddelt

Igen i år var Ricky Gervais vært, da de eftertragtede Golden Globe-priser blev uddelt. Årets bedste film blev The Descendants, som også fik prisen for bedste skuespiller, der gik til George Clooney. I kategorien bedste musical eller drama blev vinderen stumfilmen The Artist, der topscorede med yderlige to priser – Jean Dujardin for bedste skuespiller og Ludovic Bource fik prisen for bedste score.

Det er filmkritikere i foreningen Hollywood Foreign Press Association, der uddeler de gyldne glober, der i år tildelte Meryl Streep prisen for bedste skuespillerinde for sit portræt af Margaret Thatcher i The Iron Lady, mens Michelle Williams fik prisen for bedste skuespillerinde i en musical eller komedie for sin rolle som Marilyn Monroe i My Week with Marilyn. Årets bedste instruktør blev Martin Scorsese for Hugo, mens Tintin: Enhjørningens hemmelighed fik prisen for bedste animationsfilm.

Bedste birolle gik til  Christopher Plummer for sin rolle i Beginners og bedste kvindelige birolle blev Octavia Spencer for sin rolle i Niceville. Woody Allen fik prisen for bedste manuskript for Midnight in Paris og den iranske Nader og Simin – en Separation blev årets bedste udenlandske film, mens Morgan Freeman blev hædret med  æres-prisen Cecil B. Demille-pris for sit bidrag til underholdningsbranchen.

– Se listen med alle nominerede og vindere HER.