Kedeligt hjertetransplantations-ævl

Grunden til at jeg hoppede på thrilleren The Black Heart var ikke filmens producere Tony og Ridley Scott, der ellers fornemt pryder filmens cover, men derimod manden bag novellen, som filmen er baseret. Det er nemlig den legendariske forfatter Edgar Allan Poe – en mand med hang mysterier og det bizarre.

Her er nu heller ikke meget at komme efter, desværre. The Black Heart er en af den slags film, man fornemmer kunne have været interessant, hvis blot historien var blevet fortalt med større overbevisning. Det er ikke tilfældet og det kuriøse plot forbliver en spændende idé, der aldrig bliver medrivende forløst.

Filmen er centreret om Terry, der får et nyt hjerte. Men efter hjertetransplantationen begynder han at hallucinere og ændre adfærd – jep, det er selvfølgelig hjertet der på mystisk vis påvirker Terrys personlighed. Et ganske interessant udgangspunkt, hvor der også smides et konspirations-mysterium i gryden. Desværre bliver historien aldrig overbevisende indfriet, men blafrer blot utroværdigt i vinden.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Der spædes også til med lidt romantik samt af uransagelig årsager en sygdomsramt datter – som om Terry ikke havde nok at tænke på. Men i stedet for at give historien og de medvirkende mere dramatisk tyngde, synes det blot at tynge filmens plot og momentum. Der går ganske enkelt for meget sukkersødt familie-halløj i set ellers dystre univers, der momentant titter vellykket frem.

Men en god idé eller ej, så lykkedes det aldrig filmen eller Josh Lucas som den hårdtprøvede Terry at fænge – og præmissen fremstår i sidste ende mere fjollet end skræmmende. Jeg har ikke læst Poes novelle, men mon ikke det bizarre plot fungerer bedre på skrift – det håber jeg. For som film tabes potentialet desværre på gulvet, hvilket et par stemningsfulde scener og en intens finale desværre ikke ændrer på.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Dvd-udgivelsen står med et udmærket billede, men imponerer ikke. Bl.a. er flere af filmens mange mørke scener ikke specielt veldefinerede, men farverne er solide og billedet skarpt. Lydsiden spiller bedre, her med fine niveauer og god dynamik. Desværre følger der intet ekstramateriale med udgivelsen.


Originaltitel: Tell-Tale, USA, 2011
Instruktion:
Michael Cuesta
Medvirkende:
Josh Lucas, Lena Headey, Brian Cox, Beatrice Miller, Ulrich Thomsen m.fl.
Spilletid:
92 min.
Udgiver:
Scanbox Entertainment