Halvslatten kidnappet-kæreste-thriller

Hvad man dog ikke støder ind i af uhyrligheder, når man kører på mørke motorveje og regnen siler ned. Zakes spærrer i hvert fald øjnene op, da en lastbil overhaler ham og hans kæreste Beth og i et glimt afslører en nøgen pige buret inde bag i vognen. Parret får nu helt andre problemer end deres interne splid – og mareridtet eskalerer for alvor, da Beth kidnappes af lastbilens fører. Hush byder ikke på noget nyt, men kan fungere nogenlunde, som et lille skud delvist vellykket thriller-underholdning.

Det er egentlig ret underligt, at man har valgt to hovedpersoner, som ikke vækker videre sympati. Jeg mener, man skulle vel kunne føle bare en smule for parret, der må gennemleve deres livs mareridt. Men Zakes er en passiv ignorant, der ikke vil se problemerne i øjnene, mens Beth er den utro kæreste. Det er altså ikke et par, man ligefrem sidder og hepper på, når gruen optrappes.

Intentionerne om at levere et intenst gys er dog uden tvivl gode og historien folder sig også nogenlunde troværdigt ud. Men gode intentioner er ikke nok til at gøre Hush specielt nervepirrende. Dertil er bl.a. katten-efter-musen-scenerne, der skulle sætte adrenalinen i gang hverken overraskende eller solidt nok skuret sammen. Man kunne så have håbet, at det utiltalende par ville blive kørt igennem den store kødhakker, så man i det mindste kunne heppe på morderen. Det sker desværre heller ikke.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN —>

Men ser man bort fra hovedpersoner, man ikke har den store interesse i, så leverer Hush et par udmærkede skræk-scener skåret efter velkendt skabelon. Bl.a. mobilen der mangler signal, bilen der løber tør for benzin og scenen på det offentlige toilet, hvor den fæle kidnapper åbner dørene én efter én – gisp. Politiet er selvfølgelig heller ikke til meget hjælp, tværtimod – og som forventet er det den desperate Zakes, der ender med at blive eftersøgt af politiet og beskyldt for mord.

Faktisk minder Hush på mange måder om den underholdende motorvejs-thriller Breakdown fra 1997 med Kurt Russell og Kathleen Quinlan som parret, hvor konen kidnappes. Kurt må også her forsøge at finde sin udkårne i et ødeland af ubehjælpelige betjente og skumle lokale. Breakdown er dog en langt mere vellykket spændingsfilm – den mangler så den smule splat, Hush disker op med.


Hush ender altså desværre med at være en noget ligegyldig opvisning i genrens dyder og klichéer. Det kan bestemt også kan have sin del af halvtam underholdningsværdi for en skrækfilms-fan som undertegnede. Desværre serveres de velkendte ingredienser bare med manglende tryk på den angst, der skulle have givet den velkendte rædsels-ret mere saft og kraft.

Originaltitel: Hush, England, 2008
Instruktion: Mark Tonderai
Medvirkende: William Ash, Christine Bottomley, Andreas Wisniewski m.fl.
Spilletid: 91 min.
Udgiver: Midget Entertainment