Stop nu Michael Bay!

Okay, i kender godt Transformers ik’? I ved, det der ret så coole plasticlegetøj fra 80’erne, hvor biler, flyvere og alt muligt andet forvandles til de vildeste robotter. Disse transformerende maskiner har atter hovedrollen, når Michael Bay ruller sin larmende sequel ud: Transformers: De Faldnes Hævn. Denne gang er der så endnu flere Transformers, eksplosioner og mere fladpandet humor på tapetet – jeg mener, come on, Bay har sgu givet en af de onde Decepticons store metalkugler, som faretruende dingler under resten af det store robotmonster. Stop det nu!

Men hvor står vi så efter den første films heftige finale. Jo altså, Sam Witwicky (Shia LaBeouf) skal på College, flytte hjemmefra og forsøge at leve et almindeligt liv efter opdagelsen af de udenjordiske robotter i første film. Helt så nemt går det selvfølgelig ikke, for snart er fæle maskiner lige i nakken på ham, mens han også forsøger at holde liv i en kønsløs romance med Mikaela Banes, spillet mere mekanisk end robotterne af Megan Fox. Plottet? Jo, i korte træk: Jorden skal reddes fra undergang og onde Decepticons.

Okay, nu skal det hele ikke gå hen og blive så negativt. For Transformers 2 leverer rent faktisk nogle vildt flotte robotter, de ser både fremragende ud og lyder helt fantastiske med deres blib-blob lyde og metalliske led. Et par medrivende actionscener får legebarnet Bay da også skruet sammen, specielt er den store åbningsscene i Shanghai hæsblæsende og overrumplende. Desværre flader filmen ud, bliver gumpetung, pinlig og klodset. De mange eksplosioner og robotter ender med at larme mere, end at underholde.

Ak ja, hvorfor kan vi ikke bare få en solid og ligetil actionbasker, hvor robotterne får lov at være seje og uden alle disse såkaldte ”komiske” indfald, hvor bl.a. den ene robot efter den anden enten prutter ild eller faldskærme ud. Ak nej, aldrig sjovt, bare pinligt. Så på trods af vildt seje robotter og et højt tempo, ender Transformers 2 som en irriterende flad oplevelse. Rodet, pinlig og klodset.

Ekstramateriale: På 1-disc DVD-udgivelsen medfølger kun et kommentarspor. Her med Michael Bay og to af filmens tre manuskriptforfattere, Roberto Orci og Alex Kurtzman, som utroligt nok også har skrevet Star Trek-rebootet, for der er da i den grad kvalitetsforskel på de to film. Nå, men det er rent faktisk et ganske fint og informativt, om end ikke ophidsende kommentarspor, hvor typiske ting som filmens tekniske og historiemæssige side kommenteres.