Charmetrolden Trier er bedst!

Eller i hvert fald i Norden. For med den både smukke og gruopvækkende Antichrist har den gæve filmskaber inkasseret prisen for Nordens bedste film 2009, som uddeles af Nordisk Råd. Han slog således Finland, Island, Norge og Sverige. Prisen overrækkes dog først ved prisuddelingen i Stockholm den 27. oktober.

Spøgefuglen Trier er glad for prisen, som han bl.a. gav følgende selvironiske kommentar med på vejen: ”De andre film må eddermame have været dårlige, hvis min film er den bedste i Norden i år”. Well, muligvis manden har ret. Jeg har dog ikke set nogle af de konkurrerende film, men glæder mig til at se Finlands bidrag, gyseren Sauna – som by the way snart lander på det danske marked.

At der følger små 350.000 kroner med prisen er heller ikke helt dårligt, eller som Trier udtrykker det: ”Jeg blev engang spurgt, hvad jeg synes om filmpriser. Jeg svarede at filmpriser da var skønne, hvis der fulgte kontanter med og det gør der jo her. Og penge er jo en god ting. De kan få enhver rebel til at kaste sig ned på gulvet, falde om på ryggen og sprælle som en fisk” – som en fisk i vand…!

Jeg er selv ret begejstret for Antichrist, som jeg er spændt på at give en gensyn, når den lander på DVD. Og der er faktisk allerede en ny film på vej fra Trier. Det er dog ikke meget, der i første omgang afsløres af projektet. Filmens titel bliver Melancholia og vil være et psykologisk drama og katastrofefilm. Hvilket lyder meget interessant. Trier tilføjer selv den enkle slaglinje: ”No more happy endings!” – så er stilen lagt. På Zentropas hjemmeside flankeres nyheden af et billede, hvor Jorden er på kollisionskurs med en stor fremmed planet. Mon vi kommer til at se små grønne mænd i den kommende film, nu får vi se – filmen starter i hvert fald optagelser sommeren 2010 et sted i Europa.

Kilde: Politiken.dk