Kowabunga – nye ejere til seje padder!

Ingen tvivl om at de fire skildpadder fra Teenage Mutant Ninja Turtles er nogle gæve ninjaer, men de er åbenbart også en god sjat dollars værd. I hvert fald har Nickelodeon (dem som bl.a. ejer den vanvittige Svampebob Firkant) valgt at smide intet mindre end 60 millioner dollars efter rettighederne til de pizza-ædende Leonardo, Michelangelo, Donatello og Raphael. En ny æra for de fire mutanter er begyndt…


Planen er – igen – at reintroducere skildpadderne, selvom det faktisk skete så sent som i 2002. Anyways, planen af opkøbet er få lavet en animeret tv-serie samt en ny spillefilm til 2012 (og helt sikkert også at få langet en masse merchandise over disken). Jeg håber så bare på at rygterne om en ny live action film taler sandt.  Men altså, uanset hvad, så er et gensyn med Turtles et plus i min bog – de er i hvert fald en del af min populærkulturelle opdragelse – ikke mindst de farverige film og tegnefilm fra 90’erne.

Det hele begyndte tilbage 1984 med en tegneserie af Kevin Eastman og Peter Laird, den var i sort/hvid og ikke videre børnevenlig – dette var begyndelsen på hvad der senere skulle gå hen og blive en af de mest populære franchises. En mere børnevenlig tegneserie fulgte, samt tegnefilm, legetøj, spillefilm, computerspil, penalhuse, pizzaer osv.

– Well, de grønne padder er altså langt fra lagt i graven – man kan således se frem til eller frygte for deres fortsatte hærgen, jeg glæder mig i hvert fald. KOWABUNGA…!