’Sex (Drømme) (Kærlighed)’ leverer skæbneportrætter med tyngde og humor

Biografanmeldelse: Hvordan hvert menneske går igennem livet, er unikt for hvert individ. Det gælder dig og det gælder mig. Vælger man aktivt at gå med sine inderste impulser eller er det noget, man forsøger at holde for sig selv? Disse to yderpoler er groft sagt sat i scene med Dag Johan Haugeruds norske drama ’Sex (Drømme) (Kærlighed)’.

Man følger i den skævt charmerende og underspillet morsomme fortælling to mænd og skorstensfejer-kollegaer, hvis relation en dag rammes af to skelsættende begivenheder, som de deler med hinanden. Førstnævnte er gået med sine impulser, mens den anden måske lever med noget undertrykt i en livstung drøm?

Ikke desto mindre er samtalen mellem de to det tankevækkende startskud, der på morsom og fascinerende vis lyder i filmen, som nu ruller sig engagerende ud, hvor temaer som seksualitet, troskab og længsel er sat i scene, videre til tvivl, begær og frihed samt, hvordan man vælger at tage eller fravælge valg i sit liv. At forblive i sin comfort zone eller ikke.

Det handler om livskriser forløst gennem bl.a. tørre og skarpt skårne dialoger leveret med vid og bid, når man kommer tæt ind på livet af de to mænd, deres partnere og familier i Oslo. Her balanceres der elegant mellem det dramatisk gribende og en dejlig skæv humor, mens man følger den på overfladen ellers ret så mondæne hverdag.

Jan Gunnar Røise portrætterer den impulsdrevne mand, som deler sin skelsættende beretning med kollegaen, der spilles af en sart tilbageholdende Thorbjørn Harr. De to komplimenterer hinanden engagerende og morsomt godt med deres venskab og forskelligheder i historien, der videre byder på fint leverede overraskelser.

’Sex (Drømme) (Kærlighed)’ bringer mig ind på livet af menneskeskæbner, der med hver sin tilgang til livet og alt, hvad det indebærer leverer et skævt morsomt drama i tankevækkende klæder, der både varmer og udfordrer mig. Desuden er filmen med sit rolige væsen og flot komponerede billedside en visuel fornøjelse, hvor også musikken har en herlig prominent rolle.

’Sex (Drømme) (Kærlighed)’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Sex (Drømme) (Kærlighed)’ har biografpremiere den 15. august.