‘Super/Man: The Christopher Reeve Story’ er stærkt rørende

Biografanmeldelse: Jeg kom ikke igennem filmen uden at fælde en tåre eller to. Ja, dokumentaren ‘Super/Man: The Christopher Reeve Story’ er sine steder bestemt rørende. Den filer dog undervejs også en kende febrilsk løs på strygerne, så publikum ikke skal være i tvivl om, hvad de skal føle.

Der er imidlertid ingen grund til at spille på generiske violiner for at få tårerne frem hos mig og sat tankerne i gang om mit eget liv, når historien om skuespilleren Christopher Reeve fortælles. Den er i sig selv stærk nok til at bære fortællingen ind i mit hjerte. Den er tragisk, hjerteknusende, gribende og håbefuld.

Vi får bl.a. et indblik i, hvordan Christopher Reeve går fra et liv på teatret til rollen som Superman og den heraf store berømmelse og succes. Videre til rideulykken, der i 1995 efterlod ham lammet fra halsen og ned. Vi får herigennem et ganske fint indblik i mennesket bag kappen og det liv, der også blev levet uden for rampelyset.

Selvom filmens narrativ småklodset og hele vejen sidestiller Christopher Reeve med helterollen som Superman, står sammenligningen så lige til, at instruktørerne Peter Ettedgui og Ian Bonhôte ikke behøvede at bøje den så hårdt i neon. Heldigvis brænder mennesket Christopher Reeve og dem omkring ham igennem.

Filmen fortæller nemlig sin hjerteknusende og tragisk rørende historie ikke kun om Christopher Reeve, men også om hans familie, partnere og venner. Hvilken betydning han har haft for dem og de for ham. Det hele sat i scene med nye interviews, arkivbilleder og gamle samtaler med Christopher Reeve.

Det er en meget klassisk fortalt dokumentar, der i sin form ikke er særlig interessant. Det er i selve de menneskelige portrætter og Christopher Reeves egne tanker om sit liv før, under og efter rideulykken, at filmens styrke findes. I rejsen fra ukendt til kendt. Fra Superman til familiefar. Fra skuespiller til aktivist imod alle odds.

For efter rideulykken, genoptræning og hvad, der synes som viljens superkraft og håbet som en superstyrke hos Christopher Reeve, bliver han med støtte fra familien og sin hustru Dana en yderst arbejdsom aktivist for mennesker med handicap. Christopher Reeves historie står fortsat både tragisk, inspirerende og tankevækkende.

‘Super/Man: The Christopher Reeve Story’ får 4 ud af 6 stjerner:

 

 

‘Super/Man: The Christopher Reeve Story’ har biografpremiere den 26. september.