‘Fly Me to the Moon‘ er bedst, når den tror på sin kærlighedskemi

Biografanmeldelse: Jeg bringes tilbage til 1960’ernes rumkapløb i USA med den romantiske komedie ’Fly Me to the Moon’. NASA har sin del af problemer med deres image i offentligheden. Rumfart er bare ikke helt så sexet mere, som man kunne ønske sig. Desuden er der mangel på både midler og politisk opbakning til månemissionen.

Det er altså op ad bakke at indfri præsidentens lovning om en månelanding. Derfor bliver det talentfulde markedsføringsgeni Kelly Jones hyret til at vende den forslåede rumskude. Hun kommer med sin helt egen PR-metode, hvilket ikke bliver taget lige godt imod alle steder. Særligt er parløbet med rumprogrammets leder Cole Davis meget udfordret.

Med udgangspunkt i rumkapløbet er der sat en klassisk modsætninger-mødes-og-måske-sød-musik-opstår romantisk komedie på skinner. Et dejligt klassisk udgangspunkt for charmerende kærlighedskemi og spænding i form af månemissionen. Desværre forvilder historien sig tungt ind i sin egen fortælling, der mister momentum og komisk styrke undervejs.

Det er desuden svært at retfærdiggøre spilletiden på lidt mere end to timer. Det bliver for langt for filmens eget bedste. Luften fiser momentvis ud af rumraketten, hvor den dramatiske slagside heller ikke får den tyngde og det nærvær, der synes at sigtes efter. Bl.a. i form af Kelly Jones’ udfordrede fortid og Cole Davis, der bærer på et tungt traume.

Der hvor ’Fly Me to the Moon’ er bedst, er når den uden undskyldninger lader den romantiske komik folde sig ud og kemien få luft under vingerne i samspillet mellem en rap og selvstændig Scarlett Johansson, der ikke tager et nej for gode varer, mens Channing Tatum agerer charmerende knudemand, som regelret spiller efter reglerne.

De to har en ganske fin dynamik, når historien tillader det. Desværre overkompliceres filmen af sidehistorier og bikarakterer, der mere forplumrer filmens momentum end tilføjer engagerende komik til den. ’Fly Me to the Moon’ vil i sidste ende mere end vingerne kan bære, men når kemien kører for duoen i front, er underholdningen sikret.

’Fly Me to the Moon’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Fly Me to the Moon’ har biografpremiere den 11. juli.