Den kulørte komedie ‘Barbie’ er veloplagt satire klædt i pink

Komedie på 4K Ultra HD: Farverig, evigt glad og for altid perfekt. Barbie har været en stor del af populærkulturen siden 1959, hvor dukken debuterede på de bonede gulve. Et ikon og legetøj, der har fyldt og stadig fylder meget hos børn verden over. En dukke, der har forsøgt at følge med tiden. Således ses Barbie som alt fra læge til pilot og astronaut. Men hvordan er det egentlig at være Barbie?

Det får man i den veloplagte og satiriske komedie ’Barbie’ et skævt indblik i. Her møder man nemlig i Barbieland den blonde Barbie. En ud af mange Barbie-dukker med hver deres særkende. For vores hoved-Barbie gælder det et perfekt udseende og kun gode dage. Men da hendes tanker en dag ud af det blå ramler ind i døden, sker der noget med hendes selvopfattelse.

Barbie ender i en eksistentiel krise. Hun bliver deprimeret og ser snart fysiske forandringer på sig selv. Hun må nu rejse til menneskenes verden for at finde den pige, som leger med hende for at rette op på hele miseren. Med sig på rejsen sniger dukken Ken sig. Han er forelsket i Barbie, men ender også med nye tanker om sig selv og sin eksistens i mødet med den virkelige verden.

Således snor ’Barbie’ sig morsomt om temaer som mand og kvinde. Deres indbyrdes forhold og plads i verden. Hvad vil det sige at være kvinde? Hvad vil det sige at være mand? Og hvad har Barbie-dukken spillet for en rolle i verden? Margot Robbie er skøn som Barbie, der går gribende fra evighedsoptimist og perfekt til en nedslået og egenrådig dukke med en plan for Barbieland og sine medsøstre.

Over for Barbie er en dejligt naiv og ikke mindst morsom Ryan Gosling som den endimensionelle Ken. Han har komisk nerve og medrivende schwung. Legetøjsproducenten Mattel, der står bag Barbie, spiller også en fjollet rolle, hvor vi møder en altid sjov Will Ferrell, der på trods desværre tager noget af det mere interessante fokus fra netop Barbie og Kens rejse.

Instruktør og medforfatter Greta Gerwig har skønne film som ‘Lady Bird’ og ‘Little Woman’ på sit CV, der med ‘Barbie’ får nye sider lagt til sit talent. Desuden er det kulørte Barbieland herligt at blive en del af, mens også danse- og sangnumre engagerende krydrer den lidt forudsigelige historie, som dog er veloplagt instrueret, satirisk skarp og ikke mindst med trumfkort i Margot Robbie og Ryan Gosling.

4K Ultra HD: Det herligt kulørte Barbie-univers kommer i den grad medrivende flot til sin ret på det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format. Farverne er mættede, kontrasten bund solid og nuancerne medrivende skønne. Lydsiden spiller ligeldes virkelig godt og går både klart og skarpt igennem. Fra de skønne musikalske indslag til den veloplagte dialog.

’Barbie’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 27. oktober.