‘Haunted Mansion’ er en tandløs og forudsigelig gyserkomedie

Biografanmeldelse: Hvad gør man lige, hvis man flytter ind i et stort og dystert palæ, der viser sig at være hjemsøgt af spøgelser i hobetal? I gyserkomedien ’Haunted Mansion’ får moren Gabbie og hendes lille søn Travis fat i en umage gruppe af folk med hver deres evner til at hjælpe sig med at uddrive gespensterne, så de kan forløse drømmen om at lave huset om til et bed and breakfast.

Det er naturligvis ikke lige til – og hvad vil spøgelserne i grunden? Det må gruppen i det hjemsøgte palæ forsøge at finde svaret på, hvor den enorme bygning omkranses af store træer og lange skygger. Ja, her etableres ret hurtigt en dejlig skummel stemning i det detaljefine og dunkelt kreerede palæs indre. Filmens production design er kort fortalt en ganske flot fornøjelse.

Desværre følger denne fornøjelse aldrig rigtigt med i historien og de medvirkendes karakterer. Fortællingen bliver aldrig videre spændende, mens komikken og for den sags skyld også uhyggen forbliver slap og kedeligt tandløs i den forudsigelige og uvedkommende fortælling. Der er ellers i udgangspunkt bl.a. dramatisk tyngde i filmens temaer som død, sorg og afsavn.

Den ulykkelige Ben Matthias har nemlig mistet sin hustru, hvilket har sendt ham ind i en tilværelse uden håb og med en bundløs flaske på den lokale bar. Desværre er han skrevet kedeligt i en historie, der forbliver flad og ikke særlig interessant. Han spilles ellers fint og nærværende af den talentfulde LaKeith Stanfield. Skønne spildte kræfter ligesom filmens sirlige production design.

’Haunted Mansion’ er dog ikke uden fine øjeblikke og småmorsomme momenter. Bl.a. bringer en veloplagt Danny DeVito skæv charme til en film, der ellers mangler netop dette. Hans karakter kan dog ikke ændre på, at her er tale om en generisk spøgelseshistorie, hvor håbet og kærligheden naturligvis spirer i skyggerne, hvorfra de selvlysende spøgelser stikker deres hoveder frem.

Gyserkomedien er med andre ord en frustrerende oplevelse. Den olme atmosfære i palæet er nemlig til stede, ligesom også et par ganske sjove og interessante karakterer kan anes i mørket. De forløses dog aldrig engagerende. ’Haunted Mansion’ ender altså hverken med at være rigtig sjov eller kuldegysfremkaldende, mens også den computertilplastrede skurk falder på røven.

’Haunted Mansion’ får 2 ud af 6 stjerner:

’Haunted Mansion’ har biografpremiere den 10. august.