‘Den lille havfrue’ får fint liv gennem særligt Halle Baileys Ariel

Biografanmeldelse: Den romantiske fortælling om havfruen Ariel, der fascineres af menneskenes verden og ikke mindst den gode prins Erik, får nyt liv i en live action-version baseret på Disneys egen tegnefilm fra 1989 efter H.C. Andersens eventyr. Den er tæt på at blive for åleglat til at få følelsesmæssigt og medrivende fat. Men bl.a. en velcastet rollebesætning holder skuden ok i vandet.

Den eventyrlystne Ariel får muligheden for at gå på landjorden vha. en pagt med den uærlige havheks Ursula, der i bytte tager hendes stemme. Denne farlige aftale bringer både Ariel og hendes far kong Tritons regeringstid i fare. Ursula er nemlig kun interesseret i at overtage magten i havet, hvilket vil ske, hvis ikke et ægte forelsket kys mellem Ariel og Erik bryder forbandelsen i tide.

Historien er ganske velfortalt i et miks af ørehængende sange, en fin rollebesætning og havbrusende special effects, der bl.a. får livet under havoverfladen til at fortrylle og se fortryllende ud. Desværre føles det hele for ofte lidt som en sukkerappetitlig candyfloss, der et kort øjeblik bestemt ser flot ud, men som snart falder klistret sammen, når første bid er taget.

Det sagt, så er bl.a. sangene ret så medrivende sat i scene af instruktør Rob Marshall og effektholdet bag, der giver søheste og havblomster tindrende liv. Desværre strækkes historien for sit eget engagerende bedste over for lange 2 timer og 15 minutter. Det af og til ellers ganske fint iscenesatte momentum mistes, hvor der tilbage altså heldigvis indfinder sig flere fint castede skuespillere.

Her er ikke mindst Halle Bailey som Ariel sød og dragende energisk. Hun besidder havfruemagi, hvilket desværre ikke indfries af filmen som helhed. Ligesom heller ikke dilemmaet om at være fanget mellem to verdener – menneskenes og havfolkets – får videre dramatisk tyngde. Men bl.a. er også Javier Bardem god som karismatisk og autoritær kong Triton.

Melissa McCarthy ligner måske nok med sine tentakler en rigtig havheks, men hun bliver ikke rigtigt intimiderende, hvorfor bl.a. spillet mellem hende og Ariel mangler drama. Hertil kommer Jonah Hauer-King som den gode Erik, der ikke helt får fodfæste i dramaet, mens de komiske sidekicks ikke altid rammer charmerende sjovt plet i skikkelse af krabben Sebastian, havmågen Skralde og fisken Tumle.

’Den lille havfrue’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Den lille havfrue’ har biografpremiere den 25. maj.