Et 4 timers superhelte-epos med ‘Zack Snyder’s Justice League’

Et superhelte-brag på Blu-ray: Hvis du skulle undre dig over at se en ny film med ‘Justice League’ i titlen, så er der en ret god forklaring på det. For ja, det er rigtigt, at vi tilbage i 2017 fik superhelte-sammenkomsten ’Juctice League’ med Zack Snyder i instruktørstolen. Så hvorfor nu denne nye version af filmen, der lyder titlen ’Zack Snyder’s Justice League’ – og det på hele fire timer?

Jo, Zack Snyder var nemlig tilbage i 2017 nødt til at forlade produktionen af den originale ’Justice League’ grundet hans datter, som døde på tragisk vis. Det blev nu Josh Whedon, der overtog instruktør-tjansen for at få filmen i mål. Det store spørgsmål har derfor siden da været, hvilken film, man mon ville have fået, hvis ikke Zack Snyder havde forladt optagelserne før tid.

Det er den version, som nu endelig har set dagens lys med ’Zack Snyder’s Justice League’, der – som filmen fra 2017 – altså byder på det stærke hold af helte fra DC-universet: Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash og Cyborg. Denne udgave er altså udgaven af filmen, som Zack Snyder altid havde i sinde at lave. Den oprindelige films to timer lange helte-fortælling er nu blevet til hele fire timer.

Det giver derfor næsten sig selv, at der er kommet sin del af nye scener til, der bl.a. giver mere plads til karakterernes historier samt måske noget mere overraskende også nye spillere på banen – det i skikkelse af Jared Letos ellers udskældte Joker-portræt, man fandt i ’Suicide Squad’. Denne gang er Batmans nemesis dog gentænkt. På den måde er alt, hvad Josh Whedon fik i kassen fjernet fra denne nye udgave.

Historien følger her Bruce Wayne aka Batman – spillet dejligt dystert af Ben Affleck – som går sammen med Wonder Woman for at samlet et hold af superhelte, så det ultimative offer Superman bragte ikke skal være for ingenting. Dette nye hold, Justice League, må nu forsøge at redde intet mindre end Jorden fra en række særdeles ondsindede skurke, det i form af bl.a. mægtige Steppenwolf og Darkseid.

Blu-ray-udgivelsen byder desuden på en omgang ekstramateriale, hvor man finder featuretten ’Road to Justice League’, hvor netop Zack Snyder interviewes om sin superhelte-trilogi. Så hvis du – ligesom de mange fans af Zack Snyders take på DC-universet – er nysgerrig efter at se, hvordan instruktørens oprindelige vision af ’Justice League’ er, skal du altså have fat i denne udgivelse.

’Zack Snyder’s Justice League’ er udkommet på Blu-ray.