MANCHESTER BY THE SEA: En følelsesmæssig mavepuster

En film fuld af følelser på Blu-ray: Det Oscarvindende drama Manchester by the Sea er netop udkommet på Blu-ray, så du enten kan opleve eller genopleve Casey Afflecks forrygende præstation i filmens hjerteskærende og Oscarvindende hovedrolle som Lee Chandler, der skal tage ansvaret for sin teenage nevø.

For da Lee Chandlers storebroder pludseligt dør, er det nu ham, som står tilbage med det store og afgørende ansvar for nevøen Patrick. Det kommer naturligvis til at have stor betydning for hans liv – og ikke mindst, hvordan han selv har gebærdet sig i sit eget liv hidtil.

Manchester by the Sea Blu-ray 01

Blandt andet konfronteres han med skilsmissen med sin nu ekskone, der spilles med nærvær og fine følelser af Michelle Williams videre til lokalsamfundet i Manchester by the Sea, hvor han blev født og voksede op, men som han nu ellers havde forladt. Det bliver således også et møde med fortiden og det, der har skabt ham og hans vej i livet.

Det er Kenneth Lonergan, der både har skrevet og instrueret filmen, der ikke kun viser, at han har et godt håndelag for at fortælle en både gribende og engagerende historie, men også at spille rent på alle de rigtige følelser, uden at det kommer til at føles forceret eller malplaceret. Ganske enkelt forrygende og elegant udfoldet i dette velbalancerede drama om selve livet.

Manchester by the Sea Blu-ray 02

For jeg kommer ligeledes til selv at reflektere over mit eget liv – ikke mindst på grund af de stærke skuespilspræstationer i front for dramaet. Her ikke mindst Casey Affleck og Michelle Williams, der begge leverer yderst stærke, hjerteskærende og gribende præstationer, der går lige i både hjertet og maven – de to er alene filmen værd.

Udover at filmen i den grad gør sig flot og ligeledes lyder fremragende på Blu-ray, så byder udgivelsen også på en omgang ekstramateriale. Her får man et kommentarspor med filmens instruktør samt producer Peter Ventrella. Videre er der tre slettede scener samt en making of-dokumenter, der ser nærmere på filmens tilblivelse.

Manchester by the Sea sæson 1 udkommer den 5. juni 2017.

Manchester by the Sea Blu-ray cover