AMERICAN HONEY: Et energisk ungdomsportræt gennem USA

Ungdomsportræt på Blu-ray: Andrea Arnolds amerikanske og kritikerroste road movie-drama American Honey var udvalgt til at kæmpe om den prestigefulde Palme d’Or ved Cannes-filmfestivalen i 2016, som den ganske vist ikke vandt – derimod kunne Andrea Arnold tage hjem fra Frankrig med den ligeledes fornemme juryens pris. Sådan. Men nu er det også en på mange måder både seværdig, gribende og forførende god film, der her er tale om.

Filmen kan siges at være et portræt af ungdommen i Amerika – eller måske rette dens bagside. Her ligeledes med samfundets bagside for øje. For i filmen følger man nemlig en vild teenage-rebel, som slutter sig til en række andre ligeledes vilde og festglade ungdoms-outsidere i det amerikanske samfundet, hvor de således rejser, hustler og fester sig gennem det amerikanske landskab med solen lige i ryggen.

American Honey blu-ray 01

Filmen har en af mine personlige favoritter på rollelisten, nemlig ingen ringere end Shia LaBeouf, der de seneste år er gået fra barne- og ungdoms-stjerne til at være både kunstner og bestemt en skuespiller i sin egen ret. Herudover finder man også fine og gode præstationer fra blandt andre Sasha Lane samt Riley Keough. Så hop du roligt ombord på denne køretur gennem USA, hvor du får en energisk fortælling om ungdommen, den amerikanske drøm og de unges ukuelighed.

Blu-ray-udgivelsens tekniske aspekter er ligeledes en fornøjelse med sit både veldefinerede, fint grynede og detaljerige billedside, der står farvemættet og med indtagende kontraster. Lydsiden spiller ligeledes levende, dynamisk og klart, hvor de forskellige elementer står velbalanceret og skarpt. Desværre byder Blu-ray-udgivelsen ikke på noget ekstramateriale. Det kunne ellers have være interessant med nogle tanker om filmens tematikker og historie.

American Honey udkommer på Blu-ray den 24. april 2017.
148880862520197053