GIRLS SÆSON 5: Lena Dunham er tilbage i fuldt vigør som Hannah

Blu-ray-serie: Du må være stødt på den amerikanske komedie-drama tv-serie Girls på et eller andet tidspunkt inden for de seneste fem år, fra serien havde sin debut på HBO i 2012. Ellers er det i hvert fald på høje tid. For siden da, er det blevet en af de vigtigste og mest populære serier på markedet.

Serien er skabt egenhændigt af Lena Dunham, der ligeledes både skriver, producerer og spiller hovedrollen som Hannah Helene Horvath i serien. Imponerende. Nu er femte sæson netop udkommet her i landet på dvd og Blu-ray, så du kan komme en tur til New York med Hannah og hendes venner.

girls-season-5-02

Serien følger nemlig fire unge kvinder i New York – og nej, her er bestemt ikke tale om en Sex and the City-kopi. Meget lang fra. Girls er nemlig langt mere nede på jorden, i øjenhøjde og med problemerne siddende løst uden på tøjet i mere end en forstand – ja, også uden tøj på. For serien er også kendt for ikke at være bange for nøgenhed – i særdeleshed Lena Dunham selv i rollen som Hannah.

Man følger fra seriens start nemlig Hannah, en på det tidspunkt aspirerende og noget forkælet forfatter, der må steppe op til sit game og se virkeligheden i øjnene, da hendes forældre vælger ikke at støtte hende økonomisk mere, som de ellers har gjort i to år. Ja, bare sådan ud af det blå. Gisp. Så nu må Hannah altså i sine 20’erne pludselig til for alvor at stå på egne ben – i hvert fald økonomisk.

girls-season-5-01

Det er dog ikke kun økonomisk, Hannah har problemer – det har hun så absolut også med veninderne, mænd og kærlighedslivet i det hele taget. Hun er dog nu her i femte sæson fungerende som underviser, hvorfor hun da også sætter sit forfatterskab i bero. Men bare rolig, her er stadig både pinlige og helt rørende episoder i vente sammen med det øvrige cast.

Et yderst fornemt cast, der blandt andre tæller Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet og ikke mindst Adam Driver og Alex Karpovsky, der ses som Hannahs vennegruppe. Seriens sjette og sidste sæson har netop haft premiere på HBO, så forude venter der altså seriens afslutning, som du jo så kan se frem til, når du har været igennem denne femte sæsons 10 friske afsnit.

Girls sæson 5 er udkommet på dvd og Blu-ray den 9. februar 2017.

girls-season-5-cover

[tabgroup][tab title=”Girls sæson 5 | Blu-ray”]
Titel: Girls sæson 5, 2016
Release: den 9. februar 2017
Medvirkende: Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet og ikke mindst Adam Driver m.fl.
Spilletid: 282 min.
Udgiver: Warner Home Entertainment[/tab][/tabgroup]