DON’T BREATHE: Forrygende og skræmmende intens skrækfilm

Skræmmende Blu-ray: Du kan ligeså godt forberede dig på svedige håndflader og rejse nakkehår, for med Fede Alvarez’ intense skrækfilm Don’t Breathe sættes der på en gang både underspillet og til tider også herligt udbasuneret gru og skræk i scene. Jeg sad i hvert fald med pulsen banket godt i vejret, når man i filmen følger tre indbrudstyve på jagt efter penge i en enlig mands store hus. Men naturligvis går det langt fra så nemt, som de havde håbet på.

For der går ikke langt tid før, at de tre unge indbrudstyve får røven på komedie. Ja, de bliver i husets klaustrofobiske og dystre indre snart de jagtede i stedet for de ellers planlagte jagende. For manden i huset er ikke hvem som helt. Han er nemlig en særdeles sejhudet og noget stærkere end de lige troede, den ældre herre ville være. For godt nok er han ovenikøbet blind, men han kender til gengæld sit hus ud og ind – og meget bedre end de tre indbrudstyve.

Don't Breathe 01

Således er der langt op til en gribende, som sagt intens og overraskende omgang katten efter musen-horror i et stort og dystert hus. For en ting er naturligvis den simple præmis’ både effektive og spændende afvikling noget andet er de indlagte overraskelser, der i den grad tager røven på mig flere gange og er med til at hæve filmen op til mere end blot en simpel og hurtigt glemt omgang horror. Ja, jeg kan kun varmt anbefale dig at holde vejret og se Don’t Breathe.

Desuden gør de skræmmende begivenheder sig godt på Blu-ray, hvor de mange mørke scener gengives med solid kontrast og fin detaljegrad. Det dynamiske lydspor er ligeledes en fornøjelse med sine velbalancerede niveauer og panoreringer. Sådan! Ekstramaterialet byder blandt andet på slettede scener med instruktørens kommentarspor, huset som location og et kig på castet videre til et kommentarspor med Fede Alvarez, medforfatter Rodo Sayagues og skuespiller Stephen Lang.

Don’t Breathe udkommer på Blu-ray den 9. februar 2017.
Don't Breathe blu-ray cover