EYE IN THE SKY: Helen Mirren som benhård oberst i krigs-thriller

Blu-ray-anbefaling: Bered dig på både nervepirrende spænding og moralske dilemmaer i hobetal med den intense krigs-thriller Eye in the Sky. Den har evigt seje Helen Mirren i front som en benhård oberst, der leder an i filmens anspændte kammerspil, hvor menneskeliv står på spil.

For som oberst Katherine Powell leder Helen Mirren nemlig an fra sikre lokaler i London i en tophemmelig dronemission, der skal tilfangetage en gruppe terrorister i Nairobi, Kenya. Men missionen ændrer dog snart retning, så nu gælder det om ikke blot at tilfangetage, men også dræbe.

eye-in-the-sky-blu-ray-02

Med denne ændring i missionen er der pludseligt også nye ubekendte på spil. Spørgsmålet om liv og død – og hvad man kan ofre – bliver helt konkret, da en lille pige pludseligt befinder sig tæt på, hvor angrebet skal ske og derfor også vil omkomme, hvis missionen gennemføres. Så kan missionen nu gennemføres?

Midt i dette spørgsmål om liv og død, hvor ét menneskeliv skal spilles ud mon de manges, finder man blandt andre også dronepiloten Steve Watts, der spilles med fint nærvær af Aaron Paul. For det er ham, der skal trykke på knappen, der i så fald vil sende både terrorister og den lille pige i døden.

eye-in-the-sky-blu-ray-01

Således befinder vi os her i missionens højspændte timer, minutter og afgørende sekunder, hvor den svære beslutning om, hvornår og om angrebet skal sættes ind drøftes af politikere, militærfolk og jurister. Men hele tiden med Steve Watts med fingeren på den svære aftrækker og oberst Katherine Powell som den beslutsomme stemme i den dramatiske situation.

Så tag med på denne svære mission, der sætter nuancerede spørgsmål i spil om svære emner som krigsførelse og menneskeliv, hvor sandheden hele tiden synes at bevæge sig i en problemfyldt gråzone. For hvem skal tage det endelige ansvar, når først angrebet er sat ind og de civile tab skal tælles op?

Eye in the Sky er udkommet på dvd og Blu-ray en 8. september 2016.
eye-in-the-sky_bd-cover
[tabgroup][tab title=”Eye in the Sky | Blu-ray-anbefaling”]
Originaltitel: Eye in the Sky, 2016
Release: den 8. september
Instruktion: Gavin Hood
Medvirkende: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Barkhad Abdi m.fl.
Spilletid: 102 min.
Udgiver: Scanbox Entertainment Danmark[/tab][/tabgroup]