NOW YOU SEE ME: Heist-trylleri er mere flad CGI end rigtig magi

BLU-RAY-ANMELDELSE: Selvom trylle-thrilleren Now You See Me langt fra er den omgang intelligente heist-underholdning, den gerne vil være, er tryllerierne ikke uden en vis tempofyldt underholdningsværdi. Desværre er der bare mere tale om computerskabt og usandsynligt lir end reelt overraskende magi, når de fire tryllekunstnere afvikler deres storstilede numre.

Her møder man en selvcentreret Jesse Eisenberg, en tjekket Isla Fisher og en tankelæsende Woody Harrelson, mens Dave Franco forbliver en ret så anonym karakter i firkløveret. Men egentlig kommer man ikke til at kende nogen af dem videre godt. Her gælder det mere om at dupere med trylleri og en plotvridende fortælling, end at engagere med interessante karakterer. Fair nok.

now you see me 02

Der er da også fart over feltet, hvor særligt den første halve time fænger med noget af den magi resten af filmen mangler. Her bliver de fire tryllekunstnere ført sammen af en ukendt bagmand, der giver dem instrukser om at udføre et vovet nummer foran tusindvis af publikummer. Fra scenen i Las Vegas røver de således en bank i Paris og lader til alles forbløffelse de mange pengesedler regne ned over publikum.

En forvirret Mark Ruffalo agerer FBI-agenten, der sammen med Mélanie Laurent som utroværdig Interpol-kollega skal opklare den mærkværdige sag. Men en tryllekunstner afslører som bekendt aldrig sit trick – og hvad gør man så? Inden længe venter næste magiske kup, hvor agenterne kæmper mod tiden, mens tryllekunstnere lægges under stadigt hårdere pres fra ordensmagten. Og hvem er den mystiske bagmand i grunden?

now you see me 01

Men lidt på samme måde som Paris-kuppet bliver forklaret og herved mister magien, på samme måde går luften af filmen, der ikke formår at stable nævneværdig spænding på benene. Det fængende plot udebliver ganske enkelt, hvor man i stedet får serveret svært fordøjelige forviklinger samt en finale, der langt fra er det medrivende pay-off, der eller flittigt lægges op til.

Så selvom det ivrige cast peppes op af altid seværdige Michael Caine og Morgan Freeman, er det ikke nok til at redde tryllerierne ud af middelmådighedens dynd af fortænkte plottwists og lidt for lette løsninger skabt med computermagi. Heldigvis holdes der et fint tempo, som desuden gør det svært at holde styr på alle plothullerne – jep, nothing but smoke and mirrors.

Filmen – Now You See Me, 3/6: 3_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd:

Mens filmen har sine skavanker, er Blu-ray-udgivelsens billed- og lydside en helt anden fornøjelse. Billedet står klart, skarpt og detaljerigt, mens lydsporet spiller dynamisk og klart med velbalancerede niveauer. Filmen menfølger som dvd, men er gemmer ikke på noget som helst ekstramateriale.

Ekstramateriale 0/6 0_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Now You See Me | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 3/6:
3_6 - stars
now you see me cover bd
Originaltitel: Now You See Me, USA, 2013
Premiere: d. 21. november 2013
Instruktion: Louis Leterrier
Medvirkende: Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mélanie Laurent, Isla Fisher, Dave Franco, Michael Caine, Morgan Freeman m.fl.
Spilletid: 115 min.
Distributør: Nordisk Film[/tab][/tabgroup]

Bilbo Baggins giver alle og enhver fuck-fingeren – selv Gandalf

Det kan godt være, du går og tror, at ham der Bilbo Baggins er en sød og omgængelig gut skråstreg hobbit. Det er han helt sikkert også, men han er altså også en værre frækkert, der render rundt og giver fingeren til alle og enhver – selv Gandalf.

Eller egentlig er det Martin Freeman, der giver alle fuck-fingeren. Se selv videoen herover. Ja, jeg så gerne, at både hobbitter, orker, troldmænd, dværge og alle de andre rende rundt og række skråt op. Jeg bliver i hvert fald skuffet, hvis Bilbo ikke giver dragen Smaug fingeren bare en enkelt gang i The Hobbit: The Desolation of Smaug.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.
– Læs min anmeldelse af Hobbitten: En uventet rejse, extended edition HER.

bilbofuck smal logo

hobbit bilbo martin freeman bitch

ENDER’S GAME: 12-årig knægt trænes til at redde Jorden fra grumme rumvæsner

Der er rift om at overtage tronen efter Harry Potter har sendt Hermione hede blikke for sidste gang og det der Twilight-helvede endelig har nået sin ende. Nu melder science fiction-filmen Ender’s Game sig så på banen – og det er bestemt ikke nogen dårlig kandidat til at hive skejser op af lommerne på de købestærke, unge mennesker. For her er tale om flot og medrivende fremtidsbulder, der ikke taler ned til publikum, men leverer sin historie med engagerende alvor og befriet for påtagede romancer.

Med rumskibssvung og skydegale rumvæsner sparkes filmen brølende i gang. Året er 2086 og Jorden er under angreb af aliens, men reddes i sidste øjeblik fra den nådesløse invasion. Vi springer herefter 70 år frem i tiden, hvor man siden angrebet har forberedt sig på, at de fæle bæster skulle vende tilbage. Man træner derfor børn til at blive krigstaktiske ledere, der vil kunne vinde en kommende intergalaktisk krig.

ender's game 05

En af disse børn er den 12-årige Ender Wiggin. Han udviser enestående evner ud i taktisk tænkning og har lederegenskaber, hvorfor han optages på Battle School. Ja, børnesoldater med en hær af rumskibe i ryggen. Ender må nu forlade sin familie for at blive trænet af benhårde militærfolk. Ikke nok med det, Ender udpeges som holdets vidunderbarn, hvilket afføder misundelse og han holdes derfor ude af fælleskabet. Ja, den stakkels knægt isoleres socialt, men forsøger at vende det til sin styrke.

Filmen er baseret på bogen af samme navn fra 1985, den første i en række bøger. Så der er nok af materiale for Hollywood, hvis succesen vel at mærke kommer i hus. Men mon ikke det sker. Her er i hvert fald tale om en tempofyldt film med et i udpræget grad smukt realiseret fremtidsunivers af rumskibe og vægtløse rum. Men netop filmens tempo er også med til, at historien til tider virker forceret – man hopper ganske enkelt fra det ene plotpunkt til det næste, før man nærmest når at følge med.

ender's game 02

Dette gør desværre, at filmen til tider føles en smule overfladisk, simpelthen fordi karakterudviklingen ikke når at rodfæstne sig. Det er en skam, for her er masse af dramatisk guf at komme efter. Helt konkret det kyniske hierarki, som Ender indgår i på skolen og ikke mindst det enorme pres, han er under. Mens også temaer som venskab, fælleskab og selvopofrelse er på menuen, samt selvsagt samfundsmæssige problematikker om og hvad man vil ofre i krigens navn.

Man skal selvfølgelig også lige sluge, at her er tale om, at en 12-årig knægt skal redde Jorden. Men Asa Butterfield gør det virkelig godt i titelrollen – en overraskende kalkulerende knægt, der dog bløder op undervejs. En gnaven og autoritær Harrison Ford er desuden god som oberst Graff. Men på trods af sin til tider lidt forjagede plotafvikling er Ender’s Game en flot og medrivende film, der aldrig keder, men som desværre altså ikke helt får givet sine karakterer og tematikker pondus nok.

– ‘Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Ender’s Game | Biografanmeldelse”]Vurdering 4/6:
4_6 - stars
enders game poster
Originaltitel:
Ender’s Game, USA, 2013
Premiere: d. 28. november 2013
Instruktion: Gavin Hood
Medvirkende: Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld m.fl.
Spilletid: 114 min.
Distributør: Walt Disney[/tab][/tabgroup]

INSIDIOUS 2: Skræmmende to’er giver en fuck for logik

Okay, hør lige her engang, jeg er skrækfilmsfan med stort S og er normalt ret svær at skræmme. Men James Wan får sgu skovlen under mig igen og igen. Senest med hans isnende uhyggelige The Conjuring (læs min anmeldelse her) og nu med fortsættelsen til hans ulmende onde Insidious fra 2011. Insidious 2 fortsætter lige efter, den første film slap… og gruen fortsætter i den grad.

For godt nok blev familien Lamberts søn i sidste øjeblik reddet ud af kløerne på en fæl dæmon, men ondskaben er langt fra færdig med at hjemsøge familien. Faderen Josh har nemlig – som vi erfarede i den første film – fra barnsben været udsat for lignende grusomheder. Derfor må familien nu med hjælp fra eksperter ud i det overnaturlige kigge tilbage i tiden for finde en måde at stoppe de fæle gespenster på.

insidious 2 01

Historien bugter sig således sprælsk mellem fortid og nutid, mens man selvfølgelig også kommer en tur ind i det mystiske The Further, som man blev præsenteret for i forgængeren – en art limbo mellem de levende og dødes verden. Således udbygges filmens univers og mytologi, mens ens håndflader bliver fortsat fugtigere. Men hvor den første film var relativt stramt fortalt, skejer to’eren helt ud – og det holder.

For plottet slår flere krøller end jeg her kan ridse op, mens logikken også bliver sendt på porten op til flere gange. Der hersker med andre ord en nervepirrende uforudsigelighed, hvilket også gør, at det i højere grad er den urovækkende stemning, der bærer filmen, end et fuldt forståeligt plot. Filmen agerer altså oftere som et ondt mareridt, der fucker vellykket med logikken og lever af frygten alene.

insidious 2 02

For den får alt, hvad den kan trække af knirkende døre, vamle skygger, øde huse og mørke kældre. Men selvom James Wan kan sin horror-ABC, rammer han ikke hele vejen alle toner lige rent, mens dialogen til tider bliver en smule stivbenet. Det ændrer imidlertid ikke på, at her er tale om en gyserfilm, der rent faktisk er pisseuhyggelig og formår at fastholde gruen – hvilket desværre gælder alt for få skrækfilm.

Ganske vist er klichéerne til at få øje på, men de er en del af charmen og virker ikke bedagede, men er derimod veloplagt og skræmmende godt leveret. For gyset fungerer så absolut, når James Wan spiller op til sprælsk dødedans med velkoreograferede kamerature, der guider publikum forskræmte ind i mørket, mens musikken kryber koldt ned af ryggen. Ja, Held og lykke med din nattesøvn, efter du har set Insidious 2.

– ‘Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Insidious 2 | Biografanmeldelse”]Vurdering 4/6:
4_6 - stars
insidious 2 poster
Originaltitel: Insidious: Chapter 2, USA, 2013
Premiere: d. 28. november 2013
Instruktion: James Wan
Medvirkende: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Ty Simpkins, Barbara Hershey m.fl.
Spilletid: 106 min.
Distributør: UIP[/tab][/tabgroup]

YOU’RE NEXT: Uventede gæster byder på klodset massakre

Jeg sætter lige så meget pris på et godt og grumt drab som enhver anden horrorfilmsfan. Men selvom der deles ud af blodige drab i home invasion-slasheren You’re Next, er det en slap og klodset omgang horror indeholdende sin del af fake scares og plothuller. Der serveres ellers hele ti mulige ofre for de tre mordere, som invaderer det store, knirkende og selvfølgelig ødeliggende hus, hvor familien Davison er samlet.

For ligesom familien har sat sig til bords, flyver en pil hvislende ind gennem vinduet for resolut at bore sig gennem skallen på det første offer. Herfra bryder helvede løs. Panisk forsøger søskendeflokken, deres kærester og forældreparret nu at forskanse sig mod den ydre trussel. Det er selvfølgelig ikke så lige til, og da slet ikke når den udsatte familie handler så ulogisk på den ekstreme situation.

You're Next 02

For gang på gang må man ryste på hovedet over hvordan de håndterer den dødelige kattepine. Jeg mener, hvem pokker vil sende deres datter ud af huset for at nå hen til en af bilerne lige efter et blodigt drab, og ikke mindst når de ved, at morderne gemmer sig derude i mørket? Nej, ingen. Det er blot et af mange eksempler på de mere eller mindre utroværdige handlinger, filmen byder på.

Hertil kommer den klodsede dialog, der skærer handlingen ud i pap og overfortæller, hvad familiemedlemmerne tænker og føler. På samme måde virker reaktionerne på massakren ikke videre overbevisende. Det er mest af alt tilfældige udbrud af skrig og skrål, og ikke følelser, der indgyder mavevridende sorg eller gøder jorden for hævntørst. Desuden kommer familiemedlemmerne og deres interne stridigheder aldrig for alvor i spil.

You're Next 01

Det kunne ellers have bidraget med mere dramatisk dynamik i den jagede flok og have nuanceret nedslagtningerne samt bidraget til ens indlevelse i de brutale løjer. I stedet efterlades man mere eller mindre kold overfor drabene. Filmens tone spjætter desuden noget ubeslutsomt afsted. Der smides således et par sorthumoristiske kvæk ind i møllen undervejs, hvilket blot virker ude af trit med den ellers grundlæggende alvorlig og urovækkende tone, filmen forsøger at opbygge.

Når alt det er sagt, så byder filmen trods alt på et par brutale drab, hvor der både kommer økser, kødhamre og macheter i spil. Det er dog ikke nok til at redde denne ujævne og uengagerede home invasion-fuser. Dertil er manuskriptet for klodset, spændingen flad og karaktererne for uinteressante. Og så er der desuden ingen anden grund til at morderne bærer dyremasker, end at det ser cool ud. Ja, stil over logik – og slut prut på en flad fuser.

– ‘Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”You’re Next | Biografanmeldelse”]Vurdering 2/6:
2_6 - stars
you're next poster
Originaltitel: You’re Next, USA, 2011
Premiere: d. 28. november 2013
Instruktion: Adam Wingard
Medvirkende: Sharni Vinson, Joe Swanberg, AJ Bowen m.fl.
Spilletid: 94 min.
Distributør: Scanbox Vision[/tab][/tabgroup]

JOHN DIES AT THE END: Syre og spruttende sprælsk vanvidsridt på tværs af dimensioner

Der skrues i den grad op for det spruttende og kulørte vanvid med Don Coscarellis syrede John Dies at the End. Her boltrer det sprælske plot sig legende og veloplagt hele vejen igennem filmens fascinerende og forskruede univers, hvor historien tager sig op til flere både groteske og ikke mindst overraskende drejninger undervejs.

Men hvad handler filmen så egentlig om? Tja, lidt af hvert og en del mere. Men det er noget med et stof, der giver dem, der tager det, evnen til at se ind i fremtiden samt muligheden for at komme i kontakt med andre dimensioner. Vennerne John og Dave prøver stoffet, hvilket sender dem ud på en kringlet rejse, der slår smut med tiden og sender bizarre monstre i deres retning. Så ja, det er sgu bare med at hænge på.

John Dies at the End 01

Man må med andre ord selv forsøge at finde meningen, der måske, måske ikke gemmer sig et sted i det herligt udknaldede plot. Eller man kan overgive sig til det medrivende vanvid. For her er intet, hvad det giver sig ud for at være. Og man er mindst lige så forbavset over begivenhedernes gang som de to gutter, der fanges i dette bæst af en film. Det er både skørt, opfindsomt og alt for meget.

Chase Williamson og Rob Mayes er desuden dejligt forvirrede som de to gutter i front, mens Paul Giamatti er skøn som manden, der må se forbavset til fra sidelinjen. Men selvom filmen er pokkers underholdende, mister den en smule momentum undervejs, mens plottet også vælter en tand for meget rundt for sit eget bedste. Det er dog små fodfejl i en film, jeg kun kan anbefale, hvis man har brug for et skud syre – og ja, det har vi alle af og til.

– Filmen, John Dies at the End, 4/6: 4_6 - stars_LILLE

John Dies at the End 02

Ekstramateriale, billede og lyd:
Det spruttende vanvid kommer bestemt til sin ret på Bl-ray. Vanviddet står farvemættet, veldefineret og detaljerigt. Lydsporet er ligeledes en fornøjelse med sine dynamiske og klare niveauer, der giver fin plads til alle elementer. Udgivelsens ekstramateriale er desværre ikke ligeså tilfredsstillende.

Her får man en kort og overfladigt making of, hvor cast og crew interviewes (6 min.), mens man også får et kig på skabelsen af et par af filmens monstre (9 min.). Videre finder man optagelser fra gennemlæsninger af manus med skuespillerne, hvilket er kedeligt (7 min.), et fint interview med Paul Giamatti om filmen og arbejdet med Don Coscarelli (10 min.). Slutteligt får man en håndfuld ikke vildt interessante slettede scener (10 min.).

Ekstramateriale 2/6 2_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”John Dies at the End | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 4/6:
4_6 - stars
John Dies at the End cover
Originaltitel: John Dies at the End, USA, 2013
Udgivelse: d. 7. november 2013
Instruktion: Don Coscarelli
Medvirkende: Chase Williamson, Rob Mayes, Paul Giamatti m.fl.
Spilletid: 99 min.
Udgiver: Another World Entertainmet [/tab][/tabgroup]

Alle fejl i ’Man Of Steel’ på 8 minutter

Ja, jeg ved det godt. Zack Snyders Superman-film, Man of Steel, har fået en hård medfart af både anmeldere og fans. Du ved, der er mange, der ikke kan lide den. Men fuck dem, for filmen er altså en helt ok omgang superhelte-tons. Du gættede rigtigt, jeg kan godt lide den.

Ja, den har da sine fejl og skavanker, men det er ikke noget, der ændrer på, at det er en både flot, bombastisk og storsmadrende omgang Superman-action. Men det måtte selvfølgelig komme dertil, hvor gutterne bag Everything Wrong With-videoerne ville kaste sig over den. Så tjek lige videoen herover, hvis du vil se, hvad der er galt med filmen.

– Læs min anmeldelse af Man of Steel HER.
– Se flere Everything Wrong With-videoer HER.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

superman fly

CARRIE (1976): Brian De Palmas gyserklassiker holder stadig

EN KLASSIKER DU SKAL SE: I horrorgenrens store ABC finder du Brian De Palmas overnaturlige gyser Carrie fra 1976. Den er netop udsendt på Blu-ray her i landet, så nu har du ingen undskyld for ikke at få set den – eller genset. Ja, glem alt om det fesne remake, for originalen overgår genindspilningen med mange mil.

Filmen er baseret på Stephen Kings bog af samme navn fra 1974 og hører, som du nok har regnet ud, til en af de absolut bedste King-filmatiseringer. En film, der bag gyset og gruen er en nærværende coming of age-historie om det at blive selvstændig, finde sig selv og komme overens med sine følelser i den svære overgang til de voksnes rækker.

carrie 1976 original 03

Filmen følger den skrøbelige, 17-årige Carrie. Hun bor sammen med sin dominerende og religiøst fanatiske mor, der holder hende under skarpt opsyn. Så det der med drenge og fester, kan hun godt glemme alt om. Men bag Carries nervøse ydre ulmer vreden og ukontrollerede følelser, der lidt efter lidt manifesterer sig som telekinesiske kræfter – altså evnen til at flytte ting ved tankens kraft.

Dramaet optrappes således i takt med, at Carrie forsøger at styre sine følelser og de farlige konsekvenser af hendes overnaturlige evner, der når grufulde højder i filmens intense finale, hvor billedet af en blodtilsølet Carrie er blevet ikonisk. Et drama, der nuanceret og nærværende skildrer en piges tumulte indre konflikter, hendes kamp med sin terroriserende mor og en omverden, der ikke forstår hende.

carrie 1976 original 01

Sissy Spacek er fænomenal i titelrollen, både sårbar og stærk. Hun bærer med andre ord fornemt både uskylden og naiviteten samt vreden og hævntørsten. Den overbeskyttende mor spilles med skræmmende resonans af Piper Laurie, mens man finder William Katt, Amy Irving, Nancy Allen og John Travolta i rollerne som medstuderende.

Ja, Brian De Palmes Carrie er lige så relevant og lige så rørende, skræmmende og gribende her knap 40 år efter sin biografpremiere. En film, der velfortjent er at finde på listen over must-see skrækfilm, og film i det hele taget. Blu-ray-udgivelsen byder desuden på to fine dokumentarer, der blandt andet ser på filmens cast og overførelsen fra bog til film (43 min. og 42 min.). God fornøjelse med denne klassiker, du skal se.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Carrie (1976), Blu-ray | En klassiker du skal se”]
carrie 1976 original cover

Originaltitel: Carrie, USA, 1976
Release: d. 10. oktober 2013
Instruktion: Brian De Palma
Medvirkende: Sissy Spacek, Piper Laurie, William Katt, Amy Irving, Nancy Allen, John Travolta m.fl.
Spilletid: 1 time 38 min.
Udgiver: SF Film[/tab][/tabgroup]

”We don’t negotiate with terrorists”

Jamen dog, så er der søreme landet et nyt supercut på det der internet. Denne gang er der en eller andet gut, der haft lidt for meget fritid. Den har han så brugt på at lave dette supercut med folk på film, der siger ”We don’t negotiate with terrorists.” – i hvert fald med en lignende ordlyd.

Således finder man denne replik leveret i så forskellige film som Air Force One, Superbad og The Dark Knight Rises videre til Tropic Thunder, Collateral Damage og Austin Power: International Man Of Mystery. Se selv resten herover.

– Se flere supercuts HER.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

joker card

THE BLING RING: Sofia Coppola sender teens på rov hos de kendte

Ja, det er for længst stukket af for kendisdyrkelsen – du ved, kendt for at være kendt og alt det der. Men hvordan påvirker og former det et samfund, når typer som Paris Hilton bliver forbilleder? I Sofia Coppolas The Bling Ring følger man en flok teenagere, der netop jagter den livsstil, de ser de rige og de kendte udleve på den røde løber og i ligegyldige reality-programmer. Ja, ”Super rich kids with nothing but fake friends,” som Frank Ocean passende synger på soundtracket.

De festglade teens finder ud af, hvornår kendisserne er udenbys, for herpå at bryde ind og tage for sig af tasker, sko, penge og smykker – heriblandt hos netop Paris Hilton videre til Lindsay Lohan og Megan Fox. Kriteriet for lykke og succes synes her at være bundet op på materiale goder, mærkevarer, penge, fester på kokain og at være på de rigtige VIP-lister. Du ved, den glimtende overflade.

bling ring 01

Filmen er baseret på den rigtige historie om en flok unge, der brød ind hos kendisser i Los Angeles mellem 2008 og 2009. Der er dog ikke af den grund meget substans at komme efter i skildringen af de medvirkende, der optegnes overfladisk. Måske en pointe i sig selv, men det gør også, at man ikke engageres specielt meget i filmen og de unges tyvetogter – well, og så er det desuden ikke specielt sympatiske typer.

Man kommer altså aldrig rigtigt ind under huden de unge, hvor usikkerhed, afsavn og svigt kun i glimt får lov at titte frem. Blandt andet hos den indadvendte Marc, der via gruppen pludselig får venner, eller Nicki, som er på antidepressiver og hjemmeskoles af en mor, der opflasker hende med kendisser som forbilleder. Leslie Mann er som forskruet mor desuden et absurd trumfkort for filmen.

bling ring 02

Hun er dog ligeså firkantet skildret som tyve-flokken, hvor man finder Emma Watson, Katie Chang og Claire Julien – alle mere eller mindre utålelige teens med hovedet oppe i røven og alt for travlt med at tage billeder af sig selv. Men hvorfor de er endt sådan forsøges aldrig rigtigt udforsket. Israel Broussard er som Marc den eneste, der har et nogenlunde velbalanceret moralsk kompas (altså lige bortset fra tyvekoster og kokain) – han er nemmere at forstå og engagere sig i.

Løjerne går en smule i tomgang med det ene rov efter det andet, mens kameraet kæler for villaer og mærkevarer. Så var der anderledes smæk på de vilde teens i Harmony Korines sprælske Spring Breakers, der med lignende tematikker også bød bagsiden af den amerikanske ungdom op til dans. The Bling Ring underholder dog mildt, men provokerer eller uddyber ikke sine tematikker nok til at sætte nævneværdige tanker i gang om kendisdyrkelse, ungdommens jagt på lykke og flugt fra virkeligheden.

– Filmen, The Bling Ring 3/6: 3_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd:
Der medfølger intet ekstramateriale. Men filmen ser flot ud på dvd. Her gengives farverne klart, nuanceret og med god kontrast med et billede, der er både veldefineret og detaljerigt. Lydsporet spiller fint med god balance i niveauerne, hvor både dialog og soundtrack får god plads.

Ekstramateriale 0/6 0_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 4/6 4_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”The Bling Ring | dvd-anmeldelse”]Samlet vurdering af dvd-udgivelsen 3/6:
3_6 - stars
bling ring cover
Originaltitel: The Bling Ring, USA, 2013
Release: 14. november 2013
Instruktion: Sofia Coppola
Medvirkende: Israel Broussard, Katie Chang, Taissa Farmiga, Claire Julien, Georgia Rock, Emma Watson, Leslie Mann m.fl.
Spilletid: 87 min.
Udgiver: SF Film[/tab][/tabgroup]