‘Arch Nemesis’: filmskurke indtager udstilling

Alle helte har en fjende – et ondt nemesis, der giver modstand og er med til at fuldende heltens eksistens. Nu har Hero Complex Gallery i Los Angeles taget netop dette tema op i deres nyeste udstilling Arch Nemesis. Her har en række kunstnere portrætteret skurke fra film – enten alene eller sammen med heltene.

Man finder således blandt andet den onde heks fra Troldmanden fra Oz, den vanvittige Jokeren samt Ellen Ripley og fæle aliens. Ja, der er bestemt mange ikoniske skurke at tage fat på. Herunder har jeg samlet en række af værkerne fra udstillingen.

Se værker fra andre udstillinger:
Mike Mitchells forrygende filmportrætter
Alternative slutninger på film bliver til kunst
’Weapon of Choice’: ikoniske våben fra filmens verden

Adam-Juresko-Wizard-of-Oz Ale-Giorgini-Mars-Attacks Craig-Church-The-Jesus Craig-Drake-Predator Dan-Lazarow-Highlander Eric-Dyer-Alien Jakob-Staermose-Star-Wars Mark-Reihill-Bane Marko-Manev-Dark-Knight Matt-Tobin-Die-Hard Paul-Shipper-Man-of-Steel-550x733 Rey-Taira-Saturday-Morning-In-Front-Of-LaSalle-DeJustice Rey-Taira-Sunday-Evening-By-The-Legion-Of-Doom