[REC]³ GÉNESIS: blodig bryllupsfest går monsteramok

Den står på medrivende blodsprøjt og cool motorsavs-action, når den spanske [REC]³ Génesis går amok. En både veloplagt og herligt splattet opfølger til de håndholdte [REC]-film. I denne ombæring går et bryllup helt i hundene, da den dæmonlignende virus spreder sig blandt gæsterne, der således forvandles til frådende monstre.

Godt tyve minutter inde i den blodige bryllupsmassakre droppes den håndholdte ’found footage’-stil, der ellers kendetegner de første film i serien. Det ændrede imidlertid ikke på, at her er tale om en intens omgang sjov og ballade, der holder sig et blodopkastende fint tempo.

rec3 01

Man kunne dog for min skyld godt have skruet en tand ned for den fjollede humor, der løber en smule af sporet i filmens sidste del. Men heldigvis skrues der ikke ned for nedslagtningerne og så holdes den nervepirrende stemning ganske fermt ved lige i takt med, at flere og flere af gæsterne bliver smittet med den glubske virus.

Det er desuden en helt rørende kærlighedshistorie, der udfoldes mellem brud og brudgom, hvilket giver god dramatisk dynamik i forhold til den blodsjaskende gru. Nå ja, og så er Leticia Doleras i brudekjole og med en stor motorsav altså en super cool heltinde. Hende hepper man ganske enkelt på hele vejen.

rec3 02

Med sine små 80 minutter er [REC]³ Génesis ganske enkelt en herlig hidsig og blodspruttende lille sag, der potent leverer klam splat og medrivende horroraction fra start til slut. Samtidig tages serien i en stilistisk ny og medrivende retning, der fint gøder jorden for forhåbentlig flere kapitler i den spanske franchise.

Filmen: 4/6 4_6 - stars_LILLE

Billede, lys, ekstramateriale:
De blodige løjer gør sig desuden virkelig godt på Blu-ray, hvor både nedslatninger og skyggefuld gru gengives med solid kontrast og flot farvemæthed. Lydsporet er ligeledes en fornøjelse og giver ekstra bid til de vamle drab med god bund og medrivende rum. Desværre begrænser ekstramaterialet sig til et kort diasshow med stills fra filmen.

Billede: 5/6 5_6 - stars_LILLE| Lyd: 5/6 5_6 - stars_LILLE| Ekstramateriale: 0/60_6 - stars_LILLE[tabgroup][tab title=”REC³ Génesis | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering: 4/6
4_6 - stars

rec3 cover
Originaltitel: [REC]³ Génesis, Spanien, 2012
Udgivelse: d. 12. marts 2013
Instruktion:
Paco Plaza
Medvirkende: Leticia Dolera, Diego Martín, Ismael Martínez m.fl.
Spilletid: 80 min
Udgiver: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]