Daniel Craig farer vild i fjollede plotroderier

Jeg skal love for, at den plotvridende thriller Dream House får serveret sit nonsens med kul på klichéerne og godt gang i forsøget på et kringlet mind-fuck. Daniel Craig kan desuden komme til at se virkelig syg ud, når bare slagskyggerne falder rigtigt og sminkøren skruer op for renderne under de stålblå øjne, *sådan, nu ser han dæleme uhyggelig ud…*

Will Antonten siger sit tidskrævende job op, så han kan få mere tid med familien. Han, konen og deres to små piger flytter derfor ud af byen og ind i et hus i provinsen. Men bag den nymalede idyl gemmer sig en makaber hemmelighed. Det viser sig nemlig, at en mand myrdede sin familie i selvsamme hus for nogle år tilbage. En foruroligende fortid, der ikke sådan vil slippe huset, gisp.

Tja, nu vil jeg ikke afsløre noget af plottet – det klarer filmens trailer for resten meget fint selv – men der er faktisk heller ikke rigtigt noget at afsløre. For fra første færd gennemskuer man de trivielle plot-drejninger. Ja, filmen gør faktisk ikke meget for at holde sit publikum hen i uvished om tingenes sande sammenhæng. Og så alligevel, for bare rolig – der venter en af de skøreste finaler, jeg har set i genren af ’utroværdig-manuskript-masturbation’.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Selvom Dream House er både klichéerne og forudsigelighedernes holdeplads (jep, jeg bruger sgu lige en anmelderkliché, for ligesom at understrege pointen, whoop whoop), så byder denne rodede omgang vås faktisk også på øjeblikke af oprigtig ømhed. Her berøres den skrøbelige erkendelse af det smertelige ved at miste nogen, man elsker og hvor svært det kan være at give slip. Desværre fordamper disse tilløb til bare lidt følelsesmæssig bund, straks de anes i filmens ujævne afvikling.

Heller ikke ellers fantasiske Naomi Watts og Rachel Weisz får lov til folde sig ud – men så igen, de har sgu ikke meget at arbejde med. Men altså, selvom Dream House er en helt og aldeles utroværdig nonsens-thriller, så lykkedes det Craig som den fortvivlede Will at levere få gode øjeblikke. Ja, han har sgu et godt fjæs.

Men desværre drukner både Craig og de andre medvirkende i de mange plotmæssige krumspring, som filmen efter en ellers fin drejning halvvejs desværre stædigt klynger sig til.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen leverer den ofte stemningsfulde billedside med flotte mættede farver, gode nuancer og fin detaljegrad. Lydsiden spiller også solidt og med velbalancerede niveaer, der gør sit bedste for at etablere både spænding og uhygge. Der følger intet ekstramateriale med. Det kunne eller have været meget sjovt at høre manusforfatteren forsøge at forklare sit vrøvl.

Originaltitel:
Dream House, USA, 2011
Instruktion: Jim Sheridan
Medvirkende: Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts m.fl.
Spilletid: 92 min.
Udgiver: Nordisk Film