CPH PIX: skummel vicevært og endnu en aflysning

DAG 5: Jeg havde to film på programmet i går – desværre blev visningen af The Sorcerer and the White Snake aflyst, da man ikke havde fået fat i koden til at låse den digitale kopi op med. Lort og pis. Jeg havde ellers glædet mig til ’actionfyldt, Hongkong-fantasy’ på det store lærred. Øv. Nå, men heldigvis leverede den spanske viceværts-thriller Sleep Tight en udmærket omgang paranoia.

Den umiddelbart tilforladelige vicevært César har et ikke helt sundt forhold til beboerne, hvor han arbejder. Specielt den yndige Clara får lidt for meget af hans opmærksomhed. Hun er nemlig slet ikke så alene hjemme, som hun går og tror. For den skumle Cécar lurer i mørket og hans besættelse eskalerer blot, gisp.

Luis Tosar er virkelig god i den ubehagelige hovedrolle. Han mønstrer både sympati og afsky, mens lagene i hans forskruede sind åbenbarer sig. Desværre vikler løjerne sig ind i mere nonsens end godt er i sin sidste tredjedel, men det ændrer ikke på, at det var en fint myrekrybende oplevelse. Man finder en lignende præmis i den tamme The Resident – find min anmeldelse HER – den er dog ikke halvt så vellykket som denne dosis søvnløshed. Ja, tjek hellere under sengen, inden du lægger dig til at sove.

Og så løb jeg som sagt ind i endnu en aflysning. Denne gang faldt meldingen dog små fire timer før visningen og ikke da salen var fyldt op som til The Human Centipede 2 i lørdags. I stedet blev der vist Gantz, men den så jeg som bekendt i søndags.

Selvfølgelig ønsker alle parter, at filmenes afvikles uden problemer, men det er stadig pisse surt – bl.a. fordi man ikke bare kan hoppe på en anden visning, da man så misser andre. Og desværre kunne jeg ikke nå andre film i går aftes, da Sleep Tight først sluttede, da de øvrige af festivalens film var begyndt. Nu håber jeg så, at dette var den sidste aflysning. Jeg ser i hvert fald spændt frem mod resten af festivalen…

– Læs mere på CPH PIX: Sleep Tight og The Sorcerer and the White Snake.