Sejlivede chefer og klodsede lejemord

Måske er det fordi mine forventninger var i bund eller også er det fordi, jeg forinden havde siddet fast i en elevator i syv dødkedelige timer. Uanset hvad, så fik jeg et skud underholdende Hollywood-komedie ud af den stjernespækkede Horrible Bosses. Ganske vist harmløs og ikke helt så fræk som den kunne have været, men bestemt både sjov, tosset og ikke mindst med god dynamik på rollelisten.

Løjerne dobbelt-teames af tre gutter, der alle er dødtrætte af deres respektive chefer. Jason Bateman er den underdanige papirnusser, der hundses med af en herlig sadistisk Kevin Spacey, mens skørtejægeren Jason Sudeikis må tumle med en hensynsløs og kokainmisbrugende Colin Farrell og den nuttede Charlie Day sexchikaneres af en intimiderende Jennifer Aniston. Så er sekskløveret vist på plads.

Well, der er selvfølgelig også lige en ikke specielt sjov Jamie Foxx i en birolle som kranie-tatoveret kriminel. Anyways. De tre gutter er ikke i tvivl om, at deres liv ville være meget bedre, hvis ikke det var for deres satans chefer. Så ja, de kommer frem til den mest logiske løsning, nemlig at slå dem ihjel. Herfra begynder mor(d)somhederne for alvor, mens forviklinger og kolde fødder spænder ben for planen.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Hvad Horrible Bosses mangler i originalitet, kompenserer den for med sit dynamiske stjerne-team. Jeg ville dog gerne have set mere til Farrell som halvskaldet egotripper – hvor forbilledet må have være Tom Cruises vanvittige forvandling til Les Grossman i Tropic Thunder. Overordnet er der dog en god balance i castet, hvor alle indgår natuligt på kryds og tværs af løjerne. En fornøjelse.

Spacey er dog min favorit – slesk, ond og karikeret. Skønt. Desuden er det herligt at følge, hvorledes løjerne eskalerer og filmen bare bliver mere og mere grotesk – den kunne dog godt have fået en tand mere. Og selvom man øjner en fortænkt frækhed i filmens omgang med kokain, damer og mord, så gør Horrible Bosses det den skal, nemlig at underholde og hive grin ud sit publikum. Ja, så aboslut langt sjovere end at sidde fast i en elevator.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen gengiver fornemt filmens klare farvepalet. Her er solid detaljegrad og overbevisende nuancer. Lydsporet gør sig også godt, hvor dialogen går klart igennem og niveanerne er velafstemte. Man får desuden filmen i to udgaver, jeg så den 8 minutter forlængede udgave.

Man finder også en lille overkommelig omgang ekstramateriale. Cast og crew taler om egne oplevelser med dårlige chefer (5 min.), lidt mere om dårlige chefer (6 min.), de tre satans chefer snakker om, hvor sjovt det var at spille dumme svin (7 min.), en feature om filmens soundtrack (6 min.) og slutteligt et par slettede/alternative scener (10 min.). Altså et let og promo-agtigt supplement. Næsten overflødigt.

Originaltitel:
Horrible Bosses, USA, 2011
Instruktion: Seth Gordon
Medvirkende: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Colin Farrell, Jamie Foxx m.fl.
Spilletid: biograf-version 97 min. og forlænget version 105 min.
Udgiver: Warner Home Entertainment