Tilbage til blodindsmurt grottegru

En af de bedste skrækfilm i nyere tid er Neil Marshalls klaustrofobiske grottegyser The Descent fra 2005. Nu sendes vi med The Descent 2 på ny ned i de grufulde grotter. Her venter gruen fortsat – sammen med spandevis af blod. Denne anmeldelse afslører nogle af løjerne fra den første film, så få evt. kørt den igennem afspilleren, inden du læser videre.

Sarah er som den eneste sluppet levende ud af de monster-besatte huler, som hun og en flok veninder udforskede i den første film. Hun er i chok, traumatiseret og husker intet. Men politiet tror veninderne stadig kan være i live og at Sarah muligvis er nøglen til at finde dem. Hun sendes derfor sammen med et redningshold tilbage ned under jorden. Men først alt for sent går det op for holdet, at hulerne huser langt flere blodtørstige bæster, end overlevende tøser.

Neil Marshall har fungeret som producer på denne habile og blodige sequel, mens Jon Harris, som klippede den første film har instrueret. Filmen har dog sin del af plotmæssige hovsa-løsninger og man kommer desværre ikke rigtigt ind på livet af de medvirkende, inden de brutalt aflives. Men tempoet er højt, bæsterne endnu mere bistre og så deles der med rund hånd ud af splatterposen. Der er ganske enkelt ikke megen tid, til at bekymre sig filmens fodfejl.

The Descent 2 er dog hverken ligeså gruopvækkende eller klaustrofobiske omklamrende, som den første film. Men de brutale action-scener er fermt dirigeret og så er drabene ofte herligt uforudsigelige – og ikke mindst grumme. Så på trods af en smule klodset historiefortælling, en påklistret slutning og et knapt så engagerende cast, er her altså tale om en blodig lille action-fræser, som energisk tager et underholdende og grufuldt favntag med publikum.

Ekstramateriale: Blu-ray-udgivelsen leveres med et upåklagelig og knivskarpt billede, hvor grotternes omklamrende mørke og de røde blodsprøjt bakkes medrivende op af det nervepirrende lyddesign. Ekstramaterialet er desværre ikke videre vedkommende. Her får man lidt slettede scener (11 min.) samt fire traditionelle indslag på sammenlagt 25 min. Holdet bag fortæller bl.a. om de blodige effekter, grotte-designet og de glubske bæster. Fint, men heller ikke meget mere. En skam at kommentarsporet, der ellers er at finde på DVD-udgivelsen ikke er blevet inkluderet.