Krigsdokumentaren ”Armadillo” vinder pris i Cannes

Filmfestivalen i Cannes slutter på søndag, hvor Den Gyldne Palme uddeles. Men allerede i aftes blev hovedprisen i den prestigefyldte sidekonkurrence Semaine de la Critique uddelt. Prisen gik til af Janus Metz meget omtalte krigsdokumentar Armadillo, som følger en flok danske soldater i Afghanistan.

Med prisen, som uddeles af internationale journalister og filmkritikere følger også 5000 euro til filmens instruktør. Janus Metz er desuden den første dansker til at modtage den fornemme pris, ligesom det også er første gang, at prisen går til en dokumentarfilm.

Stort tillykke her fra – og så kan man faktisk allerede fra på torsdag d. 27. maj se filmen i de danske biografer, da premieren er blevet rykket hele seks uger frem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=08j61c-d_Uo[/youtube]

Herudover var der også hæder til en anden dansk instruktør i sidekonkurrencen. Det blev nemlig Daniel Joseph Borgman, der med Berik vandt prisen for bedste kortfilm. Filmen har han lavet på den alternative filmuddannelse Super16. Så dobbelt op på tillykke til den danske lejr i Cannes