CPH PIX: sensuel naturmystik og Paprika Steen i hopla

Dagen startede i Dagmar, hvor den thailandske Nymph foldede sig enigmatisk ud. Næsten ordløst og med langsomt dvælende billeder førte filmen sit publikum langt ind i en frodig jungle, hvor livet for altid ændres for parret Nop og May, der er kørt flad i kærligheden.

En sanselig og sensuel film, hvis overnaturlige elementer og naturmystik turde give spillerum til publikums fantasi. Ikke en film der skal afkodes, men opleves og føles – hvilket sker bedst i biografmørket, hvor naturen og kærligheden sluger alle råt.

Turen gik herefter til Cinemateket, hvor det umage makkerpar Davis og Bennet fordrev skeletter fra folks skabe i den sorthumoristiske Skeletons. En i udgangs-punktet sjov og finurlig idé, men som efter en ellers veloplagt startscene hurtigt blev træg, kedelig og uengagerende.

Filmen forsøger midt i sin aparte historie også at jonglere mere alvorlige emner, som det at blive forladt og svigtet. Fint nok. Desværre får den dramatiske slagside aldrig tyngde nok til at blive involverende. Filmens har dog et trumfkort i den ene af de to eksorcister, nemlig den underspillede Ed Gaughan. Desværre kan hans morsomme spil ikke trække filmen ud af sin tomgang.

Paprika Steen, som har den kvindelige hovedrolle var mødt op – det var også første gang hun så filmen. Efterfølgende fik hun da også med diplomatisk ironi udtrykt sig om filmens ”langsomme tempo” – ”og så har jeg vidst ikke sagt for meget”, som hun fik det formuleret. Veloplagt og med varm selvironi fik hun også lige fortalt om sit eget ry i udlandet, hvor hun faktisk er ”et ret hipt navn indenfor indiefilm”. Der er sgu krudt i hende Parika – en skam der ikke var mere krudt i filmen.