‘Unicorns’ er sprængfyldt med modvillig romantik

Biografanmeldelse: Romantikken sitrer modvilligt i kroppen hos Luke, der ellers ikke synes at have svært ved at snakke med og score kvinder – og omvendt. Han bevæger sig hjemmevant i nattelivet med det modsatte køn. Det gælder også en skelsættende aften, hvor han på en natklub møder den smukke danser Aysha. Deres blikke mødes og noget helt særligt sker.

Aftenen for de to er lagt på score-skinner. Det bliver snart til et første hedt kys mellem de to. Kemien er absolut til at se og mærke. Tiltrækningen fra Lukes side til Aysha ender dog brat, da han til sin egen chokerende overraskelse opdager, at Aysha ikke er den ciskønnede kvinde, han troede, hun var. Aysha er derimod en yderst magnetisk forførende drag queen.

Så hvad gør Luke nu? For følelserne var ægte og kysset fyldt med fyrværkeri. Vender han Aysha ryggen for stedse? Det kunne man tro. Men de tos veje krydses igen, hvor Luke nu langsomt og usikkert begynder Aysha at kende og omvendt. Men hvad stiller han op med sit selvbillede og stålfaste tro på egen seksualitet og de følelser, der sitrer lige under overfladen?

Det er hans dilemma i en film, hvor romantikken til en start leveres fortryllende og visuelt dragende. Der er energisk energi mellem de to og deres umage historie. Desværre knækker det ellers varme, charmerende og tankevækkende drama nakken undervejs. Historien bliver mere generisk, dramaet mister faldhøjde og følelsesmæssig troværdighed.

Det er virkelig ærgerligt, da den ellers til en start romantisk sprængfarlige historie griber mig, men så taber mig til en noget forudsigelig udfoldet skæbnefortælling om også andre dilemmaer, der spænder ben for den ellers nuancerede og fint sarte historie om Luke og Aysha. Ben Hardy og Jason Patel er dog virkeligt gode både hver for sig og dynamisk gribende sammen.

Kærligheden som tema og fortælling i ’Unicorns’ ender med andre ord desværre med ikke helt at ramme dramatisk rent og følelsesmæssigt komplekst plet. Mindre kan også gøre det. Men formfuldendt ender ’Unicorns’ ikke med at være. Heldigvis står identitetsproblematikker og omverdenens syn på os som mennesker ganske stærkt filmens vaklen til trods.

’Unicorns’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Unicorns’ har biografpremiere den 8. august.