‘Borderlands’ er dejlig kulørt, men desværre vildt kedelig

Biografanmeldelse: Det er virkelig en skam, at det ikke lykkedes bedre for instruktør og medforfatter Eli Roth at få noget væsentligt mindeværdigt ud af det kulørte univers, man møder i actionfilmen ’Borderlands’, der er baseret på videospillet af samme navn. Desværre snubler science fiction-rabalderet gang på gang uden rigtigt at løfte sig fra jorden.

Man finder ellers en altid seværdig Cate Blanchett som den seje Lilith, der leder et lille hold af umage karakterer. De er på en mission på den farlige planet Pandora for at redde den kidnappede pige Tina, der muligvis er nøglen, som kan udløse alverdens utænkelig magt for den, der besidder den. Ja, intet mindre end universets skæbne er på spil.

Det er i sit udgangspunkt et dejlig simpelt plot, der kunne have affødt en omgang veloplagt rumsmadder med slimede monstre og maskerede voldspsykopater, der netop hærger på planeten. Det er desværre ikke tilfældet. Her er ganske vist både monstre og muskuløse psykopater, men det er sjældent underholdende eller særlig sjovt.

Der forsøges ellers med sin del af voldsgakkede scener og diverse oneliners. Her står en lille kæk robot for sin del af jokes og ironiske spydigheder. Det er dog symptomatisk for eskapaderne, at der mere rammes fladt ved siden af humormålet end oprigtigt plet. Man finder ellers en veloplagt Jack Black som stemmen bag robotten.

Udfoldelsen af jagten på Tina og flugten fra skurkene bliver bare ikke videre spændende, mens der spædes til med ikke særligt engagerende hovsaløsninger, så vores helte gang på gang klarer skærene. End ikke hovedskurken er vellykket intimiderende eller faretruende. Det er holdet af kulørte helte, der holder skruen nogenlunde kørende på det farverige bæst.

Her finder man også Jamie Lee Curtis som sej videnskabskvinde, mens Ariana Greenblatt gør sit for at gøre Tina til en rap overlever. Kevin Hart kommer aldrig til at overbevise som redningsmand og skydedygtig soldat. Så er der en smule mere pondus i Florian Munteanu som den muskelsvulmende Krieg. I sidste ende er ’Borderlands’ en forglemmelig og slatten sag.

’Borderlands’ får 2 ud af 6 stjerner:

’Borderlands’ har biografpremiere den 8. august.