’Mufasa: Løvernes Konge’ imponerer teknisk, men får ikke fat følelsesmæssigt

Biografanmeldelse: Der foldes en ny løvefortælling ud i fotorealistisk animation, når ’Mufasa: Løvernes Konge’ fortæller sin historie, der fungerer som både en prequel og en sequel til ’The Lion King’ fra 2019, som er en genindspilning af Disneys egen tegnefilm af samme navn fra 1994. Her er det nu historien om, hvordan netop Mufasa blev den højtelskede konge.

Der sættes således en rammefortælling om den primære historie, der altså følger Mufasa fra løveunge til at blive netop Løvernes Konge. Det er den vise mandril Rafiki, der fungerer som fortæller i filmen, hvis ramme sættes i tiden efter forgængeren ’The Lion King’, hvor mandrillen altså her tager os med tilbage til Mufasas opvækst og videre vej i livet.

Rafiki fortæller historien til løveungen Kiara, der er barnebarn til Mufasa samt datter af Simba og Nala. Vi møder således i abens rammefortælling den forældreløse løveunge Mufasa, der sammen med løveprinsen Taka og andre dyr drager ud på en rejse mod deres skæbner og kald i livet. På deres vej støder de naturligvis på sin del af problemer og ikke mindst skurkagtige dyr.

Vi møder både nye ansigter, men også andre kendinge, hvor bl.a. den umage duo Timon og Pumba er at finde side om side med Rafiki og Kiara, hvor de lytter med, men naturligvis også kommer med deres vittige kommentarer og andre fjollerier. De to er da også muntert selskab, men de bliver aldrig rigtig velfungerende i filmen som helhed.

Det samme kan desværre siges om dramaet, der i for lang tid af filmen forbliver noget fladt forløst. Der er ganske vist schwung på storladne scener og i udgangspunktet dramatiske begivenheder, men de kommer ikke helt derind, hvor følelserne følger engagerende med. Først for sent i fortællingen får karakterer og interne relationer lov til at vise lidt mere tænder.

Der er ellers stærke temaer som sammenhold og ensomhed, jalousi og magt, skæbne og ondskab i spil, men de får ikke nær den medrivende dramatiske tyngde, som de flotte billeder bejler til. Der er desuden noget underligt distancerende i de fotorealistisk animerede dyr, som dog er teknisk imponerende, men desværre noget mindre historiemæssigt gribende.

’Mufasa: Løvernes Konge’ får 3 ud af 6 stjerner:

 

 

’Mufasa: Løvernes Konge’ har biografpremiere den 19. december.