Animationsfilmen ’Transformers One’ leverer veloplagt transformers-action

Biografanmeldelse: Der er robotflyvende fart over feltet, når forhistorien om de to transformers Optimus Prime og Megatron fortælles i medrivende højt tempo og med herlig 80’er-kulør på farvepaletten i ’Transformers One’. Inden de to robotter blev svorne fjender, var de nemlig bedste venner, som da gik under navnene Orion Pax og D-16.

Det er deres historie, man får med den veloplagte animationsfilm. Fortællingen udspiller sig på de mange transformers hjemplanet Cypertron, hvor de to venner arbejder som borebisser. Orion Pax drømmer dog om et andet og mere frit liv, end som knoklende arbejderrobot i undergrunden.

Orion Pax får derfor en vild idé, der skal føre de to frem i livet, hvilket bliver starten på en rejse, der kommer til at rumme både farer, men også muligheden for at afsløre den korrupte og manipulerende leder af Cybertron. Eventyret truer imidlertid også de tos ellers ubrydelige venskab. Kimen til det kommende fjendskab lægges nemlig undervejs på rejsen.

’Transformers One’ bringer ikke kun mig til den fascinerende planet, der med detaljerig og engagerende animation får taget i mig, men bringer også temaer som venskab i spil i en coming of age-fortælling, der desuden byder på moralske dilemmaer, hvor loyalitet og forræderi kommer på banen. Spørgsmålet om at gøre det rigtige imod alle odds.

Jeg så filmen med danske stemmer, der leveres fint og levende af bl.a. Rasmus Hammerich og Simon Sears som Orion Pax og D-16. Man møder også en række andre seje og sjove transformers, der slutter sig til de to venners vilde kamp med farlige fjender. Chris Hemsworth og Brian Tyree Henry er de originale stemmer bag den ovenstående duo.

Selvom filmen måske ikke er uforudsigelig eller som sådan nuanceret dyb i skildringerne af sine transformers og temaerne, så er ’Transformers One’ bestemt både underholdende, vittig og veloplagt animeret, hvor de mange energiske actionscener leveres medrivende, mens karakterernes interne dynamik fungerer morsomt og dramatisk fint.

’Transformers One’ får 4 ud af 6 stjerner:

 

 

’Transformers One’ har biografpremiere den 26. september.