Ash vs. Evil Dead sæson 2: Ash er tilbage for fuld motorsav

Blodig serie på dvd: Det var ikke uden en vis nervøsitet, at jeg i sin tid satte mig klar til serien første sæson af Ash vs. Evil Dead. For hvordan ville Bruce Campbell gøre comeback her mere end 20 år efter, at han slap franchisen og sin ikoniske rolle som Ash med Army of Darkness i 1992? Ja, ganske blodspruttende vellykket og nu er 2. sæson så udkommet på dvd.

Kort fortalt er det et comeback i højt tempo med masser af blod og gory vanvid. Det lyder jo ikke dårligt – og det er det nu heller ikke. Men fremragende godt er det heller ikke helt. Desværre. De korte afsnit på omkring de 25 minutter gør dog, at jeg holdes ganske godt underholdt samtlige 10 afsnit.

ash vs evil dead season 2 01

For nej, her var ikke så meget andet at komme efter end et vilde dæmondrab, en tragikomisk, men også charmerende Bruce Campbell som en fortsat kæk Ash samt naturligvis gensynsglæden. Det er nu også helt ok, for Ash og hans kamp mod alverdens ondskab underholder med sin groteske blanding af splat og komik.

Sam Raimi, der som bekendt står bag de tre Evil Dead-film, der ligger til grund for serien, men sætter da også her tonen veloplagt, blodig og med de skøre indslag og hurtige kamerature, der kendetegner filmene, hvor den første landede i 1981. Der følger desuden en omgang ekstramateriale med, der med en håndfuld featuretter kommer omkring seriens forskellige aspekter.

Ash vs. Evil Dead sæson 2 udkommer på dvd 26. oktober.


ash vs evil dead season 2 cover