Tillykke med fødselsdagen Stanley Kubrick

En af alle tiders største filmskabere er Stanley Kubrick. Han ville være blevet 84 år i dag og er en af mine store favoritter. Så der skal lige lyde et tillykke og en tak for de mange fantastiske film, der bl.a. tæller Spartacus, Lolita, Dr. Strangelove or, 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange, The Shining og Full Metal Jacket.

Netop den skelsættende og helt igennem fantastiske 2001: A Space Odyssey har en gut netop klippet en trailer for, så den fremstår som en moderne og actionfyldt blockbuster. Tja, sådan en alternativ trailer er måske ikke just en værdig måde at hylde mesteren på, men uanset hvad, så må man sige, at den dvælende og poetiske film her fremstår langt mere aggressiv – en ganske sjov stiløvelse, om ikke andet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZSGsh9so_dA[/youtube]

Se mere med Kubrick
Kubrick vs. Scorsese
HAL 9000 is getting hot…
Stanley Kubrick på væggen
H to the A to the L, HAL 9000!
Stanley Kubrick i ny indpakning
Plakater til den skræmmende ’The Shining’