Er ”The Raven” den nye ”District 9”?

Tilbage i april ramte Ricardo de Montreuils science fiction korfilm The Raven nettet. En virkelig flot og heftig film, som Universal nu har hyret instruktøren til at lave til en spillefilm. Den har umiddelbart flere ligheder med Neill Blomkamps District 9, bl.a. det dokumentariske kameraarbejde, et beskidt fremtidsmiljø, rumskibe i aftensolen – og så blev District 9 også til på baggrund af en kortfilm, Blomkamps Alive in Joburg.

Mark Wahlberg er tilknyttet den kommende spillefilmsudgave som både producer og skuespiller. The Raven låner muligvis fra District 9 – ja og en række andre sci fi-film, som bl.a. RoboCop og Minority Report. Ikke destro mindre er det et fascinerende univers, som jeg er spændt på at se adapteret til en spillefilm.

The Raven er dog ikke den eneste kortfilm, der er på vej som spillefilm. Det gælder også Carl Erik Rinschs forførende The Gift (se den HER) og Federico Alvarez’ robot-angreb Panic Attack! (se den HER). Jep, og gense da lige Alive in Joburg, HER.