CPH PIX: Paranoia-uheld og blodige overraskelser

En smukt orkestreret likvidering starter intenst den kinesiske Accident. Her har en lille gruppe lejemordere specialiseret sig i drab kamufleret som ulykker. Men da en af gruppens egne mænd omkommer – øjensynlig ved et ”uheld” – tiltager paranoiaen hos gruppens bagmand, Ho Kwok-fai. Han forsøger nu at finde frem til de skyldige, alt imens savnet af sin forulykkede kæreste også resonerer i det sindrige opklarings-arbejde.

Disse udspekulerede ”uheld”, hvor en række tilsyneladende tilfældige hændelser kulminerer i blodig død, giver mindelser om de amerikanske og mere bombastiske Final Destination-film. Accident søger dog ikke kun suset i de intense likvideringer, men lever også gennem dramaet, sine smukke billeder og det ulmende vanvid hos Ho Kwok-fai.

Desværre holdes spændingen og den ellers sitrende leg med publikums forventninger ikke ved lige hele vejen. Ikke desto mindre var der tale om en både intens og til tider poetisk smuk film, som afsluttes med pulsen godt oppe.

Efter at have forladt en propfyldt og varm sal i Palads, var det videre til Cinemateket. Her ventede en omgang blodige overraskelser i den spanske [REC] 2. Opfølgeren til den håndholdte zombie-snasker [REC]. Jeg kunne godt lide den første – intens, olm og uhyggelig. Og der var skruet godt op for alle kanaler i denne opfølger.


[REC] 2 tager over hvor den første slap. Et hus fyldt med virus-befængte mennesker er blevet isoleret fra omverdenen. Blandt de blodige bæster finder man også civile samt et SWAT-team, som med en præst i front forsøger at overleve i galehuset.

Der ventede en del overraskende plotdrejninger. For pludselig handlede filmen om noget helt andet, end hvad den første ellers havde lagt i ovnen til. Hvilket bestemt var en positiv og skræmmende overraskelse. Herudover var der godt med blod, klaustrofobi og generelt mere skrald på action-delen, hvilket var med til at holde filmen kørende, dens momentvise tomgang til trods.

I dag er det så sidste dag på CPH PIX og med en lille håndfuld film i vente, håber jeg at festivalen slutter af med bravur. Jeg glæder mig i hvert fald til en sidste dag med rundfart i de københavnske biografer.