Hjemsøgt af halvflad okkult gyser

For pokker hvor kunne det her have været fantastisk. Jeg mener, et hjemsøgt hus og blodig okkultisme er sgu altid et godt udgangspunkt for lidt neglebidende horror – og når filmen oven i købet bygger på historier af Clive Barker, ja så burde succesen være hjemme. Desværre ikke.

Book of Blood leverer godt nok olm haunted house stemning og et par medrivende voldsscener, men filmen mangler oprigtig uhygge og mere engagerende karakterer.

Mary Florescu, som underviser i og skriver om det overnaturlige vil se nærmere på et hus med en dyster fortid. Bl.a. er en kvinde på mystisk og brutal vis blevet myrdet. Sammen med teknikeren Reg Fuller og den studerende Simon McNeal – der tilsyneladende har kontakt til den anden side – indtager hun huset for at dokumentere dets paranormale aktivitet. Men hvilke hemmeligheder er det helt præcist, huset gemmer på?

Filmen lægger godt fra havn. Her males konturerne af en dragende okkult mytologi op. Folk der samler på menneskeskind, døde som vandrer blandt os og en grotesk arret mand. Desværre får historien aldrig for alvor luft under vingerne og mytologiens dragende væsen aldrig dybde.

Historien rummer ellers en forførende fortabelse og sitrende seksualitet, som desværre ikke forløses. Det forbliver ved lidt liflig kildren. Til gengæld leveres et par medrivende blodsudgydelser og så formår instruktør John Harrison på trods af filmens til tider træge afvikling at stable en fin haunted house atmosfære på benene.

Book of Blood er dog et godt stykke fra at være det blodige pletskud, man kunne have håbet. Clive Barker har ellers lagt historie til et par af genrens bedste skrækfilm. Mest kendte er vel den læderindbundne og sadomasochistiske Hellraiser samt den skrækindjagende Candyman.

Filmen er for øjeblikket her i landet kun udgivet til leje-markedet. Så du skal altså ned til din lokale videoudlejning, hvis du er frisk på lidt middelmådige Barker-gys – og det kan man jo godt være i ny og næ.