En halvlunken omgang

Jeg så forleden den lille blege og blodige thriller Scar. Den er aldrig dissideret kassérbar, men bestemt heller ikke på nogen måde mesterlig. Tja, det er vel hvad man vil kalde halvlunken omgang. Et hæderligt forsøg på en lille neglebidende whodunit-flick, som da også lige smider lidt Saw-inspireret tortur ind i spillet – du ved, bare for at please de torturhungrende teens. Well, der er faktisk et par ret ubehagelige torturscener, så cadeau for det – men spændende bliver filmen sgu aldrig.


Med en cheesy flashback-effekt ser man i glimt hvad Joan Burrows (Angela Bettis) har gennemgået som ung pige, nemlig hende og en veninde fanget og tortureret af en sadistisk gerningsmand. Det lykkedes dog Borrows at flygte. År senere vender hun så tilbage til byen, hvor hun blev påført traumet. Og ja, du gættede rigtigt! Nye mennesker dukker pludselig døde op. Er morderen fra Borrows fortid slet ikke død? Eller hvad pokker sker der? Lad gætterierne begynde.

Selvom Scar på ingen måde er original eller videre fængslende, så holder den trods alt ens opmærksomhed fanget – sådan da. Men et par gode skuespillere, lidt ubehagelig gore og en god stak gyser-klichéer hjælper selvfølgelig på det. Angelena Bettis er god som traumeramt offer, men ja, bestemt set bedre. Og så skal de to tøser fra flashback-scenerne også nævnes (Tegan Moss og Brittney Wilson), for de er faktisk virkelig gode, som forskræmte ofre. Lidt legesyge har da også sneget sig ind i kameraarbejdet, bl.a. filmes et offer indefra munden og ud. Herligt.


Tja, jeg har bestemt set ringere thrillers, men så sandelig også langt bedre. Måske jeg bare så Scar i det rette humør. Anyways, filmen går trods alt lige an, som letbenet og Saw-inspireret underholdning. Og ja, så må man selvfølgelig også være beredt på den efterhånden obligatorisk åndssvage finale. Aldrig rigtigt overbevisende leveret, men hey, det skal sådan en halvslatten omgang thriller-underholdning sgu heller ikke klandres for. Giv den et skud, hvis alt andet er lejet ud.

– Filmen findes for resten også i en 3D-version, det er dog ikke den som udgives.

Originaltitel: Scar, USA, 2007.

Instruktion: Jed Weintrob.

Medvirkende: Angela Bettis, Kirby Bliss Blanton, Devon Graye, Christopher Titus, Al Sapienza, Bill Baksa, Ashley Chomik, Ben Cotton, Emma Duncan, Kristin Kowalski, Tegan Moss, Brittney Wilson m.fl.

Spilletid: 79 min.

Udgiver: Midget Entertainment.