Cronenberg samler Knightley, Fassbender og Waltz

Yes, endelig nyt om David Cronenbergs kommende film. For siden hans fremragende Eastern Promises i 2007 har der været en smule stille fra hans kant. Kun lidt rygter om mulige filmprojekter, heriblandt en mulig genindspilning af sit eget The Fly-remake. Cronenberg er en af mine absolut yndlings instruktører, så det er en kærkommen og ikke mindst interessant nyhed, der nu har ramt nettet. Cronenbergs næste film bliver nemlig The Talking Cure, som baseres på Christopher Hamptons teaterstykke fra 2002.

Det er dog ikke Viggo Mortensen, som Cronenberg igen hiver ind i manegen, men derimod Keira Knightley, Michael Fassbender og Christoph Waltz. Et interessant trekløver. Spændt på hvad han kan få ud af Michael Fassbender og Christoph Waltz, som bl.a. stod på samme rolleliste i Tarantinos Inglourious Basterds – og tror da også, at han nok skal få noget godt ud af piraten Knightley. Historien lyder i hvert fald potent. Her følger man nemlig psykoanalytikerne Carl Jung og Sigmund Freud og deres komplicerede forhold til den smukke patient Sabina Spielrein. For pokker – der er da vist linet op til det helt store mindfuck med maestro Cronenberg in control.