THE GREAT WALL: Matt Damon på bombastisk monsterjagt


Bombastisk action på Blu-ray: Bered dig på en god omgang bombastisk og monstrøs monsteraction med Matt Damon i front med den stort opsatte krigsfilm ‘The Great Wall’. Det er da heller ikke et tilfælde, at filmen er så smuk og bjergtagende at se på, da dens instruktør er en af vor tids mest fascinerende billed- og action-skabere, nemlig Yimou Zhang. Han har film som blandt andet de imponerende ‘Hero’ og ‘House of Flying Daggers’ på CV’et. Sådan!

I filmen har Matt Damon iklædt sig en lille diskret hestehale i rollen som den europæiske lejesoldat, der befinder sig i Kina under Song-dynastiet. her står han ansigt til ansigt med Kinas ‘Great Wall’ – heraf filmens titel – hvor han sammen med kinesiske soldater må beskytte den og dynastiet mod enorme monstre. På rollelister finder du blandt andre også Jing Tian, Pedro Pascal samt Willem Dafoe og Andy Lau, der alle er beredte på kamp.

The Great Wall blu-ray 01

Således folder filmen sin bjergtagende historie ud om den hårdt kæmpende elitestyrke, der med alle odds imod sig forsvarer menneskeheden på et af verdens mest ikoniske bygningsværker. Nej, det er ikke just den turistvenlige version af Den Kinesiske Mur, man her møder. Her gælder det om ikke alene at overleve, men også at beskytte sig selv og sine mod de enorme monstre, der truer med død og undergang. Vildt, voldsomt og stort opsat monsteraction.

Blu-ray-udgivelsen gengiver de enorme actionscener både veldefineret, med indtagende farvemæthed og flotte detaljer, mens det dynamiske lydspor spiller klart og med fint afbalancerede niveauer. Forrygende! Ekstramaterialet kigger nærmere på både Matt Damon samt filmens instruktørs arbejde med filmen videre til slettede/forlængede scener samt de vilde effekter og monstrene videre til at designe våbene i filmen og den spektakulære verden.

– ‘The Great Wall’ udkommer på 4K Ultra HD, Blu-ray 3D, Blu-ray og DVD den 26. juni 2017.
The Great Wall blu-ray cover