OZ – den komplette serie: En fængslende fængsels-serieSerie på dvd: Du kan godt glæde dig til enten at se eller gense den både fængslende, engagerende og brutale fængsels-serie Oz fra de altid leveringsdygtige folk hos HBO. For nu er samtlige af seriens 6 sæsoner og i alt 56 afsnit netop udkommet i en dvd-boks, der udover serien også byder på mere end en times ekstramateriale.

Tom Fontanas amerikanske drama-serie var den første tv-serie hos HBO, der leverede en time lange afsnit. Serien løb i sin tid over skærmen fra 1997 til og med 2003 – og jeg husker selv, hvordan jeg ivrigt fulgte med i de brutale og medrivende eskapader i det topsikrede fængsel, der har det ironiske øgenavn Oz med reference til eventyrfilmen The Wizard of Oz fra 1939.

oz komplet serie 01

Således følger man livets hårde, voldelige og stressende gang i den eksperimentale fængselsblok ved navn ”Emerald City” bag murene i Oz aka statsfængslet Oswald State Correctional Facility. Et fiktivt og stærkt bevokset fængsel, hvor beton, stål og glas holder fangerne indelukket i deres helt egen lille verden, hvor det gælder om at holde sig ovenpå.

For det er ikke sådan lige at begå sig i New York-fængslet, hvor der er en evig kamp for at bevare sin position i det hårde hierarki – eller at tilrane sig mere magt. Det er i dette hårde miljø, hvor hver mand står sig selv nærmest, at seriens intense afsnit udspiller sig sæson efter sæson, hvor det i høj grad er det stærke karaktergalleri, der er med til at bære serien.

oz komplet serie thumb

I det stærke, dynamiske og alsidige cast finder man blandt andre Ernie Hudson, som de fleste nok vil kende fra de to originale Ghostbusters-film, en evigt cool J. K. Simmons samt Lost-stjernen Harold Perrineau videre til en karismatisk Eamonn Walker samt en farlig Terry Kinney og Kirk Acevedo kendt fra den forrygende science fiction-serie Fringe samt en slesk Ryan O’Reily. Ganske enkelt yderst velcastet.

Udover den 52 timer lange serie, der her er samlet på 21 dvd-skiver i den såkaldte “Emerald City”-samlerboks, så finder man også mere end en times ekstramateriale, der går bagom serien med blandt andet behind the scenes, slettede scener og skuespiller-auditions med mere. Ja, der er bestemt god grund til at tage et smut i fængslet Oz med denne ganske enkelt fremragende serie.

Oz: den komplette serie udkommer på dvd den 27. april 2017.

oz komplet serie cover