Prøv lige noget dansk splatter og zombiesjask med Udbrud

Findes der danske splatterfilm? Ja, naturligvis. En af dem er Henrik Andersens nobudget-sjasker Udbrud, som jeg blot lige vil henlede din opmærksomhed på. Nå ja, du kan forresten også købe den for blot 120 kroner (scroll ned her på siden og se hvordan). Besøg da også lige filmens Facebook-gruppe her og støt noget dansk horror-snask. Helt og aldeles uden skrubler (og halvdovent) gengiver jeg lige ordret fra Henriks mail om, hvad Udbrud er for en film og baggrunden for den.

”Filmen er en hyldest til de gamle italienske spaghetti-horror-drenge, som jeg elsker så højt. Det ses selvfølgelig i det blodige splat, men ellers ikke så meget i stilen, men mere en hyldest til den måde de fik det lavet på og den energi, de havde med deres projekter. Det var også tit lidt rebelagtig film making. Desuden er der hyldester til alle de film, vi elsker. Lige fra The Tenant af Roman Polanski til Paul Verhoevens blodige værker videre til Streets of Fire og Easy Rider og alverdens zombiefilm fra hele verden.”

Udbrud_PROMO_01 Udbrud_PROMO_03

”Vi aner ikke, hvordan man skriver et manuskript på den ”rigtige” måde. Vi finder bare på og gør det på den måde, der virker bedst for os og digter lidt til undervejs. Vi aner ikke, hvordan man producerer film, så vi tog lidt fra børnenes opsparing og egen pengepung. Vi har ingen idé om, hvordan man caster folk, så vi ringer bare og hører om folk vil lege med.”

”Vi aner ikke, hvordan man sætter lys eller bruger et kamera optimalt. Vi prøver det bare og finder en løsning. Vi har ingen idé om, hvordan man reelt klipper en actionscene, men vi har til gengæld set Mad Max 2 300 gange mindst. Vi har ingen lange fine filmuddannelser med diplomer i enden. Vi laver bare film.”

Udbrud_PROMO_04Udbrud_PROMO_17

”Filmen er instrueret af Henrik Andersen (til dagligt pædagog og 42 år og far til tre, hvor to af ungerne medvirker i filmen), og skrevet og produceret i samarbejde med Kim Hermansen, der også har fotograferet filmen. Henrik har speciel effekt firmaet AMOS-FX, der de sidste mange år har lavet blodige effekter til alt, hvad der kan kravle og gå i det århusianske filmmiljø, og han har selvfølgelig også lavet alle de hundredvis af bylder og andre blodige ting i Udbrud.”

“Hovedrollen spilles af Anne Stenholt, til dagligt skuespiller, og har flere roller bag sig på Århus teater. De resterende medvirkende er gamle venner og bekendte, og alle har bakket op om projektet på en dejlig positiv måde. Komponisten Flemming Berg har lavet et 40 minutter langt score, der er inspireret af det italienske band Goblin (som blandt andet er kendt for deres scores til Dario Argentos film og til Dawn of The Dead) og John Carpenter blandet med 70’er-funk.”

11072889_10206317749333408_1919198018468613776_o den helt færdige plakat.

English Titel: OUTBURST.
Director: Henrik Andersen.
Producer: Henrik Andersen, Kim Hermansen.
Foto: Kim Hermansen.
Edit/Digital Effects: Andreas Krag.
Music: Flemming Berg.
Makeup and Hair: Britt Borghild Morsing.
Effect makeup: AMOS-FX / Henrik Andersen.
With: Anne Sten